Miroslava Výboha, ktorého cez výpovede spájajú s Petrom Pellegrinim, obvinili v kauze Mýtnik
04 | 08 | 2021 I Petra Demková

NAKA Výboha zatiaľ nezadržala. Proti nemu vypovedajú podnikateľ Michal Suchoba a bývalý prezident finančnej správy SR, František Imrecze. O Výbohovi Imrecze povedal, že bol osobou, ktorá mala odovzdať 150 tisícový úplatok Petrovi Pellegrinimu.



NAKA rozbehla Mýtnik III

Opäť sa pohli ľady. NAKA od dnešného rána zadržiava osoby. Zadržania súvisia s akciou „Mýtnik III“. Okrem zadržaného bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca a bývalej šéfky daniarov, Lenky Wittenbergerová, je obvinený aj podnikateľ M. Výboh. „Nebudem sa tváriť, že nie je môj priateľ,“ povedal svojho času R. Fico na otázku, aký má s Výbohom vzťah.

Zdá sa však, že nitky smerujú skôr k Petrovi Pellegrinimu.

Ako informuje denník SME, „Kauza Mýtnik sa týka prevažne IT projektov na finančnej správe. Od januára je v nej okrem iných obvinený aj bývalý šéf správy František Imrecze, podnikateľ Jozef Brhel, jeho brat Peter Brhel, či bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan Grega.“

NAKA zasahuje v kauze Mýtnik III, obvinenými by mali byť Výboh a Wittenbergerová
Medzi obvinenými by mali byť podnikateľ Miroslav Výboh, bývalá šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová a bývalý štátny tajomník Radko Kuruc. Informácie priniesol portál Aktuality.sk a Denník N. Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Odovzdal Výboh úplatok Pellegrinimu?

Proti Výbohovi vypovedajú podnikateľ Michal Suchoba a bývalý prezident finančnej správy SR, František Imrecze. O Výbohovi Imrecze vypovedal, že bol osobou, ktorá mala odovzdať 150 tisícový úplatok Petrovi Pellegrinimu. Na túto kauzu upozornil portál Aktuality.

Portál SME informuje, že „peniazmi si chcel Suchoba zabezpečiť politickú podporu pre zavedenie virtuálnej pokladnice, z čoho chcel finančne profitovať na súvisiacich zákazkách pre jeho firmy.“

Imrecze v tejto súvislosti vypovedal toto: „Pri prechádzke z reštaurácie sa ma Peter Pellegrini spýtal, či tú finančnú odmenu od Michala Suchobu vieme zrealizovať prostredníctvom Miroslava Výboha.“ Išlo o udalosti z prelomu rokov 2013 a 2014.
Výpovede Imreczeho a Suchobu sa zhodujú

„Zhodne s Imreczeho výpoveďou svedčí údajne aj Suchoba, ktorý policajtom opísal, ako Výbohovi priniesol 150-tisíc v 500-eurových bankovkách v krabici od šampanského Cristal. Keď odovzdanie peňazí úspešne prebehlo, tak Výboh ostatným len odkázal, že "Pelle ďakuje",“ informuje SME.

Reakcia Miroslava Výboha k týmto obvienneiam nie je známa. Peter Pellegrini zas všetko označil za lož.

Výboha sa však zatiaľ zadržať nepodarilo. Ak sa neprihlási sám, je možné, že naňho vydajú zatykač.

Csabu D. odsúdili na 32 mesiacov podmienečne s odkladom na päť rokov
Priznal sa že, že krivo vypovedal. Dostal podmienečný trest. Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | TASR/Bačinský