Mikulec je pre národ bezpečnostné riziko!
04 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Poslanec NR SR, podpredseda hnutia Sme rodina, Peter Pčolinský  začína byť nekompromisný k svojím koaličným partnerom. Jeho vystupovanie začína vyzerať ako opozičné. Nemožno sa čudovať, že kope do partnerov. Bojuje za brata, ktorého zavreli za to, že si robil svoju robotu. Pod jeho vedením SIS odhalila nekalé praktiky polície. 



Ostrý status podpredsedu hnutia

Podpredseda Sme rodina vo svojom statuse na Facebooku píše: „Minister vnútra Roman Mikulec predložil na rokovanie návrh zákona, ktorý upravuje volebne pravidlá. Dobre si prečítajte tento odsek, ktorý podľa môjho názoru umožňuje vylúčiť z volieb všetkých, ktorí nie sú zaočkovaní…".  Zároveň vyzýva: „Mikulec musí odstúpiť!"

Izraelský zlatý medailista má smolu. Nie je totiž Žid!
Artjom Olegovič Dolgopjať sa presťahoval z Ukrajiny ako 12-ročný do Izraela. Pre Izrael sa stal hrdinom, ktorý vybojoval pre národ zlatú medailu. Nie je však plnohodnotným občanom tohto pomerne mladého štátu. Nepovažujú ho totiž za Žida. Exminister... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Úrad reagoval neprofesionálne

Na Pčolinského status zareagovalo ministerstvo vnútra vyhlásenie v ktorom napísalo, že sa de facto nič nedeje, keďže iba reflektovalo na súčasnú pandemickú situáciu svojou právnou normou, ktorou chce zasahovať hrubým spôsobom do voleného práva.

Zároveň ministerstvo nereagovalo obsahovo vecne a nestranne ako by mal ústredný orgán štátnej správy fungovať a aj verejne reagovať.  Pod vedením nominanta OĽANO si neodpustilo emotívne nevyzretú poznámku a napísalo: „Mrzí nás, že koaličný poslanec preferuje možnosť štyroch červených výkričníkov miesto toho, aby si najprv sám preveril všetky skutočnosti a informoval sa o obsahu pripravovanej novely zákona tak, aby verejne nešíril dezinformácie s cieľom, ktorý je už viac ako očividný!“

Akú očividnosť má na mysli ústredný orgán štátnej správy nevieme bližšie špecifikovať. Každopádne, občan by nemal chcieť si zvykať na akési otvorené a tajuplné vyhlásenia od štátneho orgánu, navyše ak obsahujú ironický podtón. Profesionalita v tomto ohľade by sa mala dosahovať nestrannosťou, nezaujatosťou, len odborným stanoviskom.

Zamestnanci U.S. STEEL Košice sú už 43 dní v štrajkovej pohotovosti. Cítia sa byť vykorisťovaní!
Zamestnanci americkej spoločnosti na východnom Slovensku sú už 43. deň v štrajkovej pohotovosti. Včera protestovali v centre Košíc. Táto nátlaková akcia bola avizovaná aj vo videu politického subjektu Socialisti.sk. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Pčolinský sa opiera o odborný názor popredného odborníka

Poslanec NR SR sa vo svojom ďalšom statuse oprel o odborný názor na docenta Kresáka, ktorý patrí medzi ústavnoprávnu špičku. Kresák tvrdí, že novela zákona o podmienkach výkonu volebného práva nie je v súlade s Ústavou SR. Zároveň poslanec pritvrdil: „... a tvrdím, že ten kto šíri klamstvá je Mikulec. Napríklad keď tvrdil mesiace, že on o ničom nevie, nemá možnosti zasahovať do vyšetrovania, ani nemá informácie o zásahoch. Dnes už vieme, že je to klamstvo a minister Mikulec priamo zasahuje a dáva pokyny…"

„Zjednodušene možno povedať, že novela sa snaží dosiahnuť, aby karanténa alebo izolácia v domácom prostredí nariadená ministerstvom zdravotníctva alebo úradom verejného zdravotníctva bola automaticky vnímaná ako prekážka práva voliť, a teda dôvodom na obmedzenie (neuplatnenie) aktívneho volebného práva občanov," tvrdí Kresák.
Búrka statusov a vyhlásení

Pčolinský v tomto boji nezostal sám. Na Facebooku kritizoval navrhovaný status aj  hovorca strany SMER SD Ján Mažgút, podľa ktorého "segregácia pokračuje". „Pýtam sa, čo tam Mikulec po toľkých prešľapoch a osobných zlyhaniach ešte robí," dodáva v závere svojho statusu.

Mesík: Povinné očkovanie vojska nedajú, lebo sa boja vysokého počtu odchodov do civilu
Podľa vyjadrenia predstaviteľov silových rezortov zatiaľ neuvažujú o zavedení povinného očkovania. Na túto skutočnosť poukázal známy analytik Juraj Mesík. Zároveň ako zásadný dôvod tohto fenoménu vidí v tom, že by sa zvýšila fluktuácia personálnych... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik