NAKA teatrálne zadržala sudcu Najvyššieho súdu SR Milučkého. Žiadne obvinenie mu nevzniesli!
03 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

NAKA zadržala sudcu Najvyššieho súdu SR Jozefa Milučkého. Napriek tomu, že mu nebolo vznesené žiadne obvinenie, v cele predbežného zadržania strávil celú noc. Zásah v jeho dome mal súvisieť s korupciou, píše Pluska.


Podľa dostupných informácií malo zadržanie súvisieť s výpoveďami sudcu Pavla Polku z Žiliny. „Sudca NS SR Jozef Milučký bol po výsluchu na NAKA Žilina v mojej prítomnosti prepustený zo zadržania bez vzneseného obvinenia,“ uviedol advokát sudcu Dušan Ivan.

„K jednotlivým procesným úkonom ani procesnému postupu sa v tejto fáze konania bližšie vyjadrovať nebudeme, pretože by tým mohlo dôjsť k sťaženiu, respektíve zmareniu vyšetrovania,“ podotkol policajný hovorca Michal Slivka.

„K celej veci môžem povedať asi toľko, že som bol nemilo prekvapený svojím zadržaním za skutok, ktorý sa údajne stal pred trinástimi rokmi. Včera a dnes som podal podrobné vysvetlenie, ktoré dvaja vyšetrovatelia z NAKA i dvaja prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry jednomyseľne akceptovali. Zo zadržania, ktorého pozadie, verím, že sa časom objasní, som bol prepustený bez akéhokoľvek obvinenia,“ uviedol prekvapený sudca.

Judita Laššáková: Politici majú ľudí spájať, nie zámerne rozoštvávať a stavať proti sebe
Protesty Slovákov pred parlamentom a prezidentským palácom kritizoval poslanec Juraj Šeliga. Pred vstupom do politiky sám organizoval protivládne protesty. Keď má teplé miestečko v parlamente, je odrazu proti. Asi preto, lebo hnev ľudí je namierený... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik