Mutácia delta: Kvôli trom nakazeným testujú vo Wu-chane všetkých 12 miliónov obyvateľov
03 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Čínske mesto Wu-chan otestuje na koronavírus všetkých 12 miliónov obyvateľov. Objavili sa tam totiž prvé prípady lokálneho prenosu mutácie delta. Wu-chan od polovice mája do tohto týždňa nezaznamenal žiadne nové prípady nákazy, informuje iDnes.


V pondelok však úrady v meste potvrdili tri prípady vysoko nákazlivej mutácie delta. Podľa činiteľa Li čchiang budú obyvatelia hlavného mesta centrálnej provincie Chu-pej na koronavírus otestovaní rýchlo, aby sa zaistila ich bezpečnosť. Testovať sa bude metódou PCR, ktorá má odhaliť hodnoty indikátora aj bezpríznakové prípady nákazy.

Viceprezident chupejského centra pre kontrolu chorôb Li čchiang poznamenal, že prípady infekcie, ktoré sa od soboty potvrdili vo Wu-chane a v mestách Ťing-čou a Chuang-kang, súvisia s prípadmi odhalenými v Chuaj-anu v provincii Ťiang-su. Ohnisko v Ťiang-su začalo v hlavnom meste tejto provincie Nankingu, kam sa variant delta podľa čínskych úradov pravdepodobne dostal letom z Ruska.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/01/medzinarodny-skandal-unikla-zmluva-medzi-pfizerom-vakcina-je-tunelovanie-statnych-rozpoctov/