Belousovová varuje: Matovič je ten najväčší intrigán, ktorý sa nezastaví pred ničím
03 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Návrh zákona, ktorý obmedzí ľuďom volebné právo z dôvodu ochrany verejného zdravia, je akoby z dielne psychicky nevyrovnaného jedinca. Vláda sa až šialene snaží ľudí takto nahnať na vakcináciu. Nehľadiac na volebné právo každého človeka. V statuse to kritizuje Anna Belousovová.


Roman Mikulec sa musel úplne zblázniť. To, čo vyšlo z jeho hlavy, lepšie povedané z dielne OĽaNO, je čisté šialenstvo a obmedzovanie občianskych slobôdy. Áno, až sem sú schopní zájsť niektorí pomätenci vo vláde vo svojom úsilí donútiť nechať sa zaočkovať čo najviac ľudí. Kritikou nešetrí v statuse ani predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová.
Hlavný hygienik bude mať právo znemožniť voliť tomu, komu uzná za vhodné

Vláda a hlavne Matovič sa podľa Belousovovej pripravujú sebe vlastným, podlým spôsobom na predčasné voľby. „Tu je dôkaz: zmena zákona o výkone volebného práva. Táto chystaná zmena z dielne ministra vnútra Mikulca dáva de facto do rúk hlavného hygienika právo obmedziť osobnú slobodu, a tak znemožniť voliť tomu, komu uzná za vhodné!“ píše na úvod Belousovová.

Dodáva, že je vysoko pravdepodobné, že znemožnenie účasti na voľbách je chystané proti nezaočkovaným občanom. „Keďže všetci vieme, že minister Mikulec je poslušný poskok Matoviča, je skoro isté v koho chorej hlave vznikol tento nápad,“ ukazuje Belousovová prstom na predpokladaného autora „Mikulcovej“ geniálnej myšlienky. „Keďže normálne voľby by mali byť až o 2,5 roka a je málo pravdepodobné, že by ešte dovtedy trvalá pandémia koronavírusu, je jasné, že táto zmena výkonu volebného práva je chystaná na predčasné voľby,“ myslí si politička.



Matovič podľa nej síce rád robí zo seba blázna a šaša, ale iba vtedy, ak ide o jeho prospech. „Je to ten najväčší intrigán, ktorý sa nezastaví pred ničím. Vie si veľmi dobre spočítať, čo mu je na prospech a čo nie. Teda zatiaľ, čo ‘poddaných’ zábava očkovacou lotériou, on sa pripravuje na to, aby sa udržal pri koryte a moci aj za cenu, že voliť pôjdu len tí, o ktorých si myslí, že ho poslúchajú,“ konštatuje Belousovová.

Podľa nej si Matovič týmto postupom koleduje o poriadny "prúser". „Ústava dáva občanom právo na prejavy občianskeho odporu, ak sú nefunkčné, respektíve ohrozené normálne fungujúce orgány a práva. Doterajšie protesty v uliciach boli proti tomu, čo môže nastať, len prechádzky ružovou záhradou,“ varuje Anna Belousovová.

Pčolinský: Mikulec predkladá novelu, ktorá umožňuje vylúčiť z volieb neočkovaných!
Šéf rezortu vnútra si urobil ďalší vážny problém. Na rokovanie do parlamentu predložil návrh zákona, ktorý umožňuje vylúčiť z volieb všetkých, ktorí nie sú zaočkovaní. Petra Pčolinského to doslova zdvihlo z jeho poslaneckého... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik