Až 667 tisíc Slovákov je na hranici chudoby! Aj toto je výsledok vlády "zmeny" po roku a pol vládnutia
03 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ekonomický týždenník Trend zverejnil fakty! Chudobe na Slovensku čelí až 667 tisíc Slovákov. A bude horšie, predpokladajú odborníci, podnikatelia aj laici, ktorí sledujú dianie na Slovensku. Okrem pandémie sa pod hrozivé výsledky podpísali aj opatrenia prijaté vládou počas 1. a 2. vlny. Takisto aj neefektívne využitie finančných prostriedkov napríklad na prevádzkovanie MOM a Matovičovu "atómovú bombu" v podobe niekoľkomesačného celoplošného testovania.


"Prevádzkovanie MOM-iek skritizovalo okrem iných aj združenie Zastavme korupciu. V Nitre napríklad stálo nájdenie jedného pozitívneho 75-tisíc eur! MOM-ky nás celkovo stáli 110 miliónov eur!"
Prevázkovanie MOM-ky bol neskutočný biznis a čistá zlodejina, tvrdí Kamenický
Mobilné odberové miesta, alebo takzvané MOM-ky je celkom dobrý biznis. O jednom prípade, keď sa jej prevádzkovateľ sťažoval, že čím je mene chorých, tým menej zarobí, sme už písali, teraz ich kritizuje aj exminister financií Ladislav... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik
HD. Od nástupu vlády jeden škandál strieda druhý a vládni politici nás stále presviedčajú, že je všetko v poriadku. Až na tú chudobu!

Chudoba je na Slovensku definovaná ako stav, keď sa človek dostáva pod hranicu životného minima. Chudobní ľudia sú obete neefektívneho systému sociálneho zabezpečenia, respektíve diskriminácie na pracovnom trhu. Jedným z dôsledkov chudoby je spoločensky problémové správanie.

Po ďalšom lockdowne padnú niektoré segmenty na samé dno. Zamestnanci sa na to musia pripraviť
Lockdown, ktorý sme mali na Slovensku na konci minulého a začiatku tohto roka, takmer zlomil niektorým odvetviam nášho hospodárstva väzy. Najviac to pocítili pracovníci v gastre, ubytovacích službách a cestovnom ruchu. Prišli nielen o zákazníkov,... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Rok a pol vlády "zmeny" máme za sebou

Veľká časť obyvateľstva nemá dosť peňazí na financovanie základných potrieb, informuje týždenník Trend. A prináša aj konkrétne údaje, ktoré sú podľa nich výsledkom ekonomického amaterizmu.  Pohľad na nich je skľučujúci. "667 000 Slovákov čelí chudobe, týždeň dovolenky mimo domova si nemôže dovoliť každý tretí Slovák, každý štvrtý Slovák nezvládne uhradiť mimoriadny výdavok vo výške 373 eur, jeden z desiatich Slovákov si nemôže dovoliť denne konzumovať mäso, spotrebiteľské nálady sú -20 %, čo bráni naštartovať sektory služieb," píše trend.sk.

Pridajú sa ďalší: Štrajk avizujú aj autodopravcovia, ktorí už sú v štádiu štrajkovej pohotovosti!
"Prehadzujú si nás ako horúci zemiak z jedného ministerstva na druhé. Neostáva nám nič iné, ako začať organizovať štrajk. Momentálne sme v štádiu štrajkovej pohotovosti a riešime s členmi únie ďalší postup," hovorí Darina Mosná. V oblasti... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová