Slováci a „odborníci“ pozor: WHO testovanie bezpríznakových neočkovaných neodporúča!
02 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Nie je zrejme Slováka, ktorý by si nespomenul na výrok vtedajšieho premiéra Igora Matoviča, že plošné testovanie je atómovou bombou proti CIOVID-19. Áno, bomba to bola, no proti vlastným ľuďom. Ako uvádza facebookový profil Nespokojný občan, podľa WHO sa plošné testovanie neodporúča.


Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) podľa statusu na profile Nespokojný občan skonštatovala, že plošné testovanie asymptomatických jednotlivcov bolo u nás v dôsledku významných nákladov neefektívne. Navyše nepresvedčili ani publikované dáta o slovenskom testovacom úspechu. Nespokojný občan sa teda pýta: Kto za toto ponesie zodpovednosť?
Plošná testovacia stratégia sa ukázala ako pridrahá a neefektívna

Profil Nespokojný občan na úvod píše, že podľa WHO plošné testovanie na Slovensku bolo neefektívnym vyhodením peňazí. „Kto za toto ponesie zodpovednosť?“ pýta sa Nespokojný občan.

WHO vydala 25. júna 2021 odporúčanie pre národné stratégie boja s pandémiou a v jednom z bodov uvádza: „Plošné testovanie asymptomatických jednotlivcov sa v súčasnosti neodporúča pre významné náklady, ktoré s tým súvisia, a nedostatok dát ohľadom efektívnosti takýchto operácií.“ WHO jasne potvrdila, že ani publikované dáta o slovenskom testovacom úspechu nepresvedčili o tom, že by išlo o efektívnu stratégiu. Práve naopak, ukázala sa ako pridrahá a neefektívna. Prečo sa však uskutočnila a kto z nej profitoval, teda stojí za zamyslenie.



„Matovičovohegerovská vláda sa však stále nepoučila. Plošné testovanie asymptomatických má pokračovať u neočkovaných ako pokračovanie pokusnej operácie na Slovákoch. WHO testovanie bezpríznakových neočkovaných neodporúča. Odporúča ho ‘len pre špecifické skupiny vrátane kontaktov potvrdených alebo pravdepodobných Covid-19 prípadov a skupín často vystaveným ochoreniu, ako sú zdravotníci a dlhodobí pracovníci v zariadení sociálnej starostlivosti’,“ konštatuje na samý záver statusu Nespokojný občan.

Trestný súd v Haagu už koná! Celoplošné testovanie bolo zločinom, tvrdia v podaní advokáti
Predstaviteľov vlády SR by mohli stíhať za zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny. Skupina slovenských advokátov, vedcov, lekárov a ďalších osobností vidí v zavádzaní vynucovaného celoplošného testovania závažné porušenie ľudských... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Peter Sulek