Šeliga chce predvolať Kovaříka na výbor pre obranu a bezpečnosť, lebo policajti málo stĺkli demonštrantov
02 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
Poslanec Juraj Šeliga chce predvolať policajného prezidenta Petra Kovaříka na výbor pre obranu a bezpečnosť. Nepáči sa mu totiž, ako polícia zasiahla proti demonštrantom pred parlamentom. Informuje TASR.

Šeligovi zo Za ľudí sa zrejme nepáči, že policajti málo stĺkli demonštrantov. Preto požiadal predsedu výboru pre obranu a bezpečnosť Juraja Krúpu (OĽANO) o predvolanie Kovaříka na najbližšie zasadnutie výboru. Chce, aby na ňom policajný prezident vysvetlil zásah polície počas protestov v Bratislave a svoje slová o tom, že na také demonštrácie si majú ľudia zvykať.

Kollár: Kovařík už druhýkrát fatálne zlyhal. Ja by som takého človeka ani v bufete nezamestnal
Borisovi Kollárovi už očividne dochádza trpezlivosť s policajným prezidentom Petrom Kovaříkom. "Je to taký amaterizmus, že ja by som takého človeka vo vlastnej firme ani v bufete nezamestnal. Keď jeden policajt alebo policajný prezident nie je... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Petra Demková


"NR SR v zmysle zákona o Policajnom zbore kontroluje činnosť Policajného zboru, preto očakávam, že policajný prezident poskytne zrozumiteľné a jasné vysvetlenie. Argument, že polícia nevedela, kto sú turisti a kto nie, sme už počuli," povedal Šeliga. Podotkol, že na to, čo sa dialo v Bratislave minulý týždeň, si občania rešpektujúci zákony nechcú zvykať.

Všetci občania majú právo protestovať, ale aj pre nich platí zákon, tvrdí Šeliga. "Ak si niekto ohlási protest napríklad na podporu tvrdenia, že Zem je plochá a dodrží zákon, prosím, je to jeho právo a takýto protest budeme všetci rešpektovať, aj keď vieme, že Zem plochá nie je," povedal. Rešpektovanie ústavného práva zhromažďovať sa nie je podmienené témou protestu, ale to, či bol alebo nebol dodržaný zákon a ochrana verejného poriadku, tvrdí bývalý podpredseda parlamentu.

Šeliga ďalej tvrdí, že ústavné právo zhromažďovať sa nie je bez limitov. Ústava SR hovorí, že je potrebné dbať na zachovanie verejného poriadku, zdravia a mravnosti. "Blokáda cestného uzla, snaha zamedziť prejazd sanitky, vulgarizmy a verbálne útoky, nerešpektovanie pokynov polície a mesta. To všetko sú zákonné dôvody na rozpustenie zhromaždenia," tvrdí poslanec.

Šeliga pritom úplne obchádza fakt, že keď organizoval protesty za takzvané slušné Slovensko, blokoval dopravu v oveľa väčšej miere.

Výrobca vakcíny klamal, ohrozoval zdravie pacientov a podplácal lekárov a lekárnikov. Oplatilo sa!
Keď uvažujeme o etike v podnikaní, vždy musíme uvažovať aj o jej miere. Miera etiky v podnikaní hrá kľúčovú úlohu v reputácii podniku, najmä vo farmaceutickom odvetví. Dobré meno je devíza, ktorá je však veľmi krehká. Keď sa naruší krehkosť, tak... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK