Majk Spirit: Prečo sa svet rúti do úplnej totality? Načo sa má vakcinovať zdravý človek? (VIDEO)
02 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Problém COVID-19 vnímajú aj umelci, ktorí naň doplatili zatvorenými divadlami či zákazom koncertov. Zdalo by sa, že vakcináciu príjmu ako to, čo by im vrátilo ľudí do hľadiska. Nie je to však tak, pretože mnohí z nich to vnímajú reálnejšie ako obyčajní ľudia, ba ich pohľad na vec je oveľa objektívnejší.


Svoj názor na vakcináciu má i známy raper Majk Spirit. Jeho slová z jednej z diskusnej relácie zverejnila v zostrihanom videu „bežná“ žena Iza Bela. Majk je vo svojich názoroch liberálny. Človek by mal podľa neho dostať na výber či sa zaočkovať dať chce alebo nie. Základom všetkého je podľa neho komunikácia a vedieť si veci vyrozprávať.
Možno vyriešiť problém COVID-19 tak, že tým vyrobíme ďalších sto problémov?

Majk Spirit sa na to pozerá tak, že vakcíny sú už tu. A každý človek, ktorý má šancu a vôľu dať sa zaočkovať, sa zaočkuje. „Tí, ktorí sa rozhodli nezaočkovať, sa rozhodli podstúpiť riziko, že sa môžu nakaziť. A hotovo. Načo sú nám vakcinačné pasy?“ pýta raper. „Prečo sa svet rúti do úplnej totality? Prečo tak strašne chceme vyriešiť covid, ktorý beriem vážne, pretože som mal okolo seba ľudí, ktorí nemali ľahký priebeh, a viem, že je to seriózna vec.

Nie som proti vakcinácii, ale som za to, aby sa vakcinovali moja mama a tato, ktorí sú v rizikovej oblasti, alebo ľudia, ktorí majú slabšie srdce, ale načo sa má vakcinovať zdravý človek, ako som ja, ktorý nie som reálne ohrozený covidom v nejakej veľkej miere?“ pýta sa raper Majk Spirit vlastným menom Michal Dušička.



„Je to choré. Áno, covid je problém, ktorý je treba riešiť, ale vyriešiť tento problém a spôsobiť tým ďalších sto problémov ľuďom? Mám pocit, že Covid dal strašné sebavedomie takým autoritárskym povahám. Tým ľuďom, ktorí sú strašne takí, že všetci musia tie pravidlá dodržiavať a každý sa musí riadiť týmto, lebo toto bolo povedané, že sa musí robiť. Už nie je ani priestor sa o tom porozprávať,“ hovorí Spirit. Podľa neho ak nie si zaočkovaný, tak nemáš právo povedať si svoj názor.

„Ak povieš niečo, čo nie je v správach a čo nepodlieha agende mainstreamových médií, tak okamžite si za konšpirátora. Si nebezpečný človek, ktorý navádza ľudí, aby ohrozovali ostatných a už máš krvavé ruky z tých, ktorí zomierajú kvôli covidu,“ krúti hlavou nad vývojom situácie u nás.

Na záver videa Majk Spirit dodáva, že základom všetkého je komunikácia, vedieť si veci vyrozprávať, vedieť prijať rozličné stanoviská a perspektívy, pretože nie je všetko čierno-biele.

"Dobrovoľná" vakcinácia nasilu: Nie ste zaočkovaní? Ste len ľudia druhej kategórie, tvrdí Belousovová
09 | 07 | 2021 | Tibor Sipos