Kollár: Kovařík už druhýkrát fatálne zlyhal. Ja by som takého človeka ani v bufete nezamestnal
02 | 08 | 2021 I Petra Demková

Borisovi Kollárovi už očividne dochádza trpezlivosť s policajným prezidentom Petrom Kovaříkom. "Je to taký amaterizmus, že ja by som takého človeka vo vlastnej firme ani v bufete nezamestnal. Keď jeden policajt alebo policajný prezident nie je ochotný urobiť poriadok, tak nemá na svojej stoličke čo robiť,“ povedal Boris Kollár v rozhovore pre portál HN.



Voči Kovaříkovi je Kollár razantný

Kollárovi už očividne dochádza trpezlivosť s policajným prezidentom Petrom Kovaříkom. Redaktorka portálu HN položila Kollárovi otázku, ako hodnotí postup polície pri protestoch pred NR SR. „Myslím si, že polícia znova fatálne zlyhala. Už sa to raz stalo pred národnou radou, keď sa dostali až na dvere a keď ich vytláčajú, samozrejme, že je strkanica. Toto má na starosti policajný prezident a už zlyhal fatálne druhýkrát. Aby som počul zo strany polície, že nezakročili, lebo nevedia, kto sú turisti? A to azda turista môže zablokovať v druhom štáte dopravu?“ zaútočil Kollár nahnevane na políciu.

Kovařík a Mikulec priznali, že sú na strane zločinu. Musia skončiť nie len vo funkcii, ale aj v base
Keď dal šéf polície Peter Kovařík stopnúť zásah proti vypovedajúcim kajúcnikom, obvinený ušiel policajnej jednotke priamo pred očami. Akcia však bola zastavená, ako sám Kovařík uviedol, na základe pokynov ministra vnútra Romana Mikulca. Obaja sa... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Ja by som takého človeka nezamestnal

Vo vysvetľovaní svojho postoja pokračoval. „Viete si predstaviť, že by sa vybralo päťtisíc turistov zo Slovenska a zablokovalo by dopravu vo Viedni a policajt by povedal, že to je v poriadku? Rakúšania nesmú, ale Slováci turisti môžu blokovať. Je to taký amaterizmus, že ja by som takého človeka vo vlastnej firme ani v bufete nezamestnal. Keď jeden policajt alebo policajný prezident nie je ochotný tam urobiť poriadok, tak nemá na svojej stoličke čo robiť,“ pokračuje v útoku na policajného prezidenta šéf hnutia Sme rodina.

Kollár tvrdí, že by bol v konaní voči demonštrantom oveľa razantnejší: „Keby mi blokovali cestu a nepustili sanitku, tak to si píšte, že by som nasadil tvrdšie prostriedky. Vytlačil by som ich z cesty a tých, ktorí by neboli ochotní ustúpiť, by som zadržal. Na námestí nech si rozprávajú, čo chcú, ale nie aby zastavovali sanitky,“ dodal Kollár.
Voči Mikulcovi je Kollár zdržanlivý

Následne odpovedal Boris Kollár na otázku ohľadom koaličnej rady, ktorú zvoláva jeho hnutie. Kollár vysvetlil, že koaličná rada ohľadom Romana Mikulca ešte neprebehla. „Nie, lebo všetci sú rozcestovaní. Zastavená je vláda, všetci sú na dovolenkách a je problém to dať dokopy. S lídrami komunikujeme, ale pravdepodobne sa koaličná rada zíde až koncom augusta,“ vysvetlil.

Mikulec sa priznal. V kauze zmarenia zadržania kajúcnikov policajný prezident konal na jeho žiadosť
Žiadne rozviazané ruky a už vôbec nie padni, komu padni. Minister Mikulec priznal, že policajný prezident Kovařík konal na jeho žiadosť, keď došlo k zmareniu akcie zadržania kajúcnikov, ktorí v medializovaných kauzách majú krivo... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek


Zaujímavé, že kým členovia hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Milan Krajniak sa netaja razantnými postojmi voči ministrovi vnútra, Kollár je oveľa miernejší. Postoj k odvolávaniu Mikulca zatiaľ neprezradil. „Ja budem veľmi zdržanlivý u pána ministra. Nie som líder odvolávania pána Mikulca. To sa opýtajte pána Fica, on to robí a ja mu v žiadnom prípade nebudem pomáhať," povedal Kollár.

Zatiaľ však nehovorí ani to, že za odvolanie Mikulca nebude. „Nehovorím, že nie. Je na stole veľa otvorených otázok, je dôležité, ako sa k tomu pán minister postaví a ako bude konať v najbližších týždňoch. Podľa toho sa rozhodneme na klube, ako sa zachováme pri hlasovaní. Veľa od toho závisí, ale ja určite nebudem s vlajkou mávať za jeho odvolanie. Prečo by som to robil, veď som koaličný partner,“ dodal Kollár.
Pomery v polícii sú veľmi zvláštne

Redaktorka sa následne dotkla zvláštnych pomerov v polícii. Niektorí ich nazývajú aj vojnou v polícii. „Tie pomery v polícii už hádam vidíte aj vy novinári, čo som veľmi rád. Dôkazy sú nezvratné. Pomery v polícii sú veľmi zvláštne a ja si myslím, že je potrebné to veľmi rýchlo upratať. Ak to neurobíme, tak sa nám môže stať, že Robert Fico, ktorý tu všetko možné napáchal aj so svojou kamarilou a adlátusmi, sa z toho vyšmykne. A to by som bol veľmi nerád,“ povedal Kollár.

Vysvetlil však, že nebude žiadať od Mikulca, aby za zlyhania odvolal Petra Kovaříka. „Tu nemôžeme kšeftovať. Čo sú to za otázky? My nekšeftujeme takýmto spôsobom, veď to je sprosté,“ povedal k téme Kollár na záver.

Bývalý šéf inšpekcie: Niekto sa tu očividne snaží zmariť vyšetrovanie proti NAKA
Evidentne jej niekto hádže polená pod nohy a snaží sa zmariť vyšetrovanie. Skonštatoval to bývalý generálny riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Ivan Ševčík v rozhovore pre TA3. Vyšetrovateľka, ktorú odvolali z prípadu,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos