Chápe niekto, prečo ideme pápežovi Františkovi ukazovať Luník IX? pýta sa Andrej Danko

Program návštevy Svätého otca na Slovensku je už niekoľko dní známy. Je v ňom zakomponovaná i návšteva asi najslávnejšieho slovenského sídliska Luník IX v Košiciach. Teraz si to všimol aj šéf národniarov Andrej Danko, ktorý proti tomu vo svojom statuse mohutne protestuje.


Čo až teraz osvietilo Andreja Danka nevedno, ale váhou celej svojej osobnosti sa začal zasadzovať o to, aby pápež František nešiel za Rómami na Luník IX, ale aby za ním prišli Rómovia do Levoče. Dôvod asi netreba nikomu vysvetľovať, no šéf národniarov to v statuse predsa len spravil, aby bolo každému jasné, čo si o tom celom myslí. Navyše prezidentke odkazuje, že Luník IX nie je Levoča.
Nie je Levoča dôstojnejšie miesto ako Luník IX?

„Prezidentka Čaputová navrhla Svätému otcovi 14. 9. 2021 o 16:00 stretnutie s rómskou komunitou na Luníku IX. Ráno príde do Košíc, presunie sa do Prešova a nepochopiteľne nejdú do Levoče. Chápe niekto prečo ideme ukazovať Luník IX?“ píše Danko. Dodáva, že to bude hanba v zahraničných médiách.

„Aký ma vlastne cieľ prezidentka Čaputová, ak takéto niečo navrhuje? Nemôže byť stretnutie aj s rómskou komunitou v Levoči? Nie je to dôstojnejšie miesto ako Luník?“ kladie šéf národniarov našej hlave štátu ďalšie a ďalšie otázky.



„Mal som tú česť byť dvakrát v Ríme u Svätého otca. V mojej delegácii na návšteve bol aj arcibiskup Zvolenský. Nebral som tam ľudí ako Čekan kvôli komercii, ako to urobila prezidentka. Na Bratislavskom hrade sú dokonca Svätým otcom požehnané predmety v kaplnke Panny Márie, ktorú tam SNS po 250 rokoch obnovila,“ chváli sa ako obvykle Andrej Danko a na samý záver statusu dodáva: „Pokúsim sa apelovať na arcibiskupa Zvolenského, aby išli do Levoče miesto Luníka. Čo si myslíte o konaní prezidentky? Nie je to len PR, ktoré jej zase poradili?“

Podstatné nie je, kde pápež pôjde, ale čo si z toho zoberieme
Podstatné nie je to, kde pápež počas septembrovej návštevy Slovenska pôjde a v istom zmysle ani to, čo tu povie, ale čo si z toho zoberieme my. Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR