Ruská armáda nasadila na obranu Kaliningradskej oblasti batérie Iskanderov (video)
01 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

Ruská armáda absolvovala veľké manévre pri Kaliningrade s nasadením raketových komplexov Iskander. Posádky operačno -taktických raketových systémov Iskander v oblasti Kaliningradskej oblasti odskúšali zničenie dôležitých objektov simulovaného nepriateľa. Informovala tlačová služba Baltskej flotily.


„Vojaci vykonali skrytý postup do určenej oblasti, kde vykonávali elektronické samostatné a skupinové odpaly na ciele simulujúce odpaľovacie zariadenia rakiet, letiská, chránené objekty a veliteľské stanovištia fiktívneho nepriateľa, “ uvádza sa v správe, ktorú cituje web vpk.name.
Simulácia reálneho útoku na oblasť

Bojové posádky pracovali v podmienkach radiačnej a chemickej kontaminácie terénu, ako aj na odrazení útoku sabotážnych a prieskumných skupín falošného nepriateľa.

Podľa tlačovej služby Baltskej flotily bolo do cvičenia zapojených viac ako 100 vojakov, zapojených bolo asi 20 jednotiek vojenskej a špeciálnej techniky.  11. armádny zbor bol vytvorený ako súčasť Baltskej flotily v Kaliningradskej oblasti.

V máji 2018 prišli prvé správy správy o prezbrojení z komplexov Točka-U na modernú raketovú brigádu Iskander-M v meste Černjachovsk (Kaliningradská oblasť).



 

Správa z baltskej flotily hovorí, že Iskander-M je schopný zasiahnuť ciele s vysokou presnosťou na vzdialenosť až 500 km.
Iskander môže niesť aj jadrovú hlavicu

V materiáloch ruského ministerstva obrany, zverejnených 23. decembra 2020 v rezortných novinách Krasnaja zvezda, bolo uvedené, že Iskander-M je vybavený riadenými strelami s dlhým doletom. Spolu s námornými strelami Kalibr  boli v sekcii strategických síl uvedené aj rakety Iskander-M.

Komplex Iskander-M je v prevádzke u raketových brigád pozemných síl RF. Rakety komplexu môžu niesť jadrovú hlavicu.

(Medzititulky red. HD.)

Ukrajinský vojenský expert Chmut: Proti ruským raketám Iskander a Kalibr nemáme žiadnu šancu
„Neexistuje nič, čím by sa dali zastaviť.“ Ukrajinský expert hovoril o ruských Kalibroch a Iskanderoch. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík