Najzaočkovanejšia krajina Izrael zažíva protesty proti obmedzeniam vyvolaným nárastom prípadov covidu
01 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Niekoľko stoviek Izraelčanov protestovalo v sobotu v Tel Avive proti novým obmedzeniam a očkovaniu, informovala agentúra AFP.


Demonštranti vyvesili transparent s nápisom "Žiadna pandémia neexistuje, je to podvod". Niesli tiež transparenty s údajmi o očkovaní proti koronavírusu, pričom jeden plagát spájal vakcíny s nacistami.

Počet novo infikovaných a hospitalizovaných v krajine stúpol na najvyššie úrovne za posledných niekoľko mesiacov. Ministerstvo zdravotníctva v sobotu oznámilo, že počet nových prípadov nákazy koronavírusom za predchádzajúci deň dosiahol 2435, čo je najvyššie číslo od marca. Za týmto nárastom je predovšetkým nákazlivejší variant delta.

Nespokojní občania v sobotu blokovali opäť hraničný priechod v Štúrove. Tvorili sa kolóny
V sobotu sa konal ďalší protest na hraničnom priechode v Štúrove. Podľa informácií Hospodárskych novín, sa zišlo na hraničnom priechode niekoľko desiatok protestujúcich, ktorí zablokovali most medzi Štúrovom a Ostrihomom. Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Petra Demková


Počet hospitalizovaných dosiahol 326, čo je najviac od apríla, aj keď hlboko pod januárovým vrcholom, keď bolo denne hospitalizovaných viac ako 2000 ľudí.

Izrael v uplynulých dňoch zaviedol posilňovaciu vakcínu pre starších občanov, znovu zaviedol povinné nosenie rúšok v interiéri a reštrikcie súvisiace so "zeleným pasom", vyžadujúce potvrdenie o očkovaní pre vstup do uzavretých priestorov, ako sú telocvične, reštaurácie a hotely.

Nárast infekcií je krokom späť po tom, ako sa Izraelu vďaka obzvlášť rýchlej očkovacej kampani podarilo znížiť počet nových prípadov Covid-19 z 10.000 denne na menej ako 100.

Minister zdravotníctva Nican Horowitz v sobotu pre televízny kanál Channel 12 povedal, že sa snaží udržať rovnováhu medzi verejným zdravím a ekonomikou. "Ekonomika musí zostať otvorená. Nechcem zaviesť lockdown, budem sa mu vyhýbať za každú cenu. Všetko je otvorené, no potrebujeme rúška a vakcíny," vyhlásil.

Takmer 60 percent z 9,3 milióna obyvateľov Izraela je zaočkovaných dvomi dávkami vakcíny, prevažne od firmy Pfizer/BioNTech. Milión Izraelčanov však stále odmieta dať sa zaočkovať, hoci majú na to nárok.

Celé covidové a vakcinačné sprisahanie je iba o peniazoch a moci! A je to aj dôvod na blokovanie Ivermectinu
O šokujúcom mega škandále píše portál CZ24Neews. Ten sa má týkať tajnej zmluvy v prospech Pfizer a v neprospech štátov. Super účinný Ivermectin má byť údajne zmluvne blokovaný. Zverejnený dokument odhaľuje podľa portálu CZ24Neews obrovské... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová