Manipulácia - Myšlienky zabalené do lesku, za ktorými sú hrubé ekonomické, politické, mocenské ambície
01 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Manipulácia masy sa za celé dejiny nezmenila. Obsahovo takmer vôbec, stáročia sa využívajú tie isté metódy. Čo sa týka spôsobu, ktorým sa to deje k zmenám došlo. Manipulácia más sa deje oveľa rýchlejšie, ako kedykoľvek predtým.


Názorový článok, ktorého autorom je Pál Dippold, s názvom "Pochodovali," priniesol denník Magyar Hírlap. Autor sa v ňom zamýšľa nad tým, ako sa deje manipulácia masy ľudí a predstavuje ju na príklade zo 60. a 70. rokov, keď mnohí muži, ktorí sú dnes poprední predstavitelia západu boli hlavní vodcovia liberálnej pseudorevolúcie, dnes označovanej ako študentské nepokoje.
Manipulácia sa začína uvoľnením a následným rozpadom tradičných foriem komunitného života

Základnou otázkou pri manipulácii vždy bolo, kto a prečo má záujem o to, aby sa jeho spôsob myslenia stal v určitom období a v určitých situáciách pre tých iných exkluzívnym. Vždy je oveľa jednoduchšie stiahnuť nevzdelaných ľudí, ako tých, ktorí sú informovaní a sčítaní. Každý, kto chce dobyť svet vie, že musí oklamať masy. Manipulácia sa začína uvoľnením a následným rozpadom tradičných foriem komunitného života, v ktorých samozrejme okrem rodín majú najvýznamnejšiu úlohu aj školy. Za myšlienkami zabalenými do lesklého, jagavého papiera sú vždy hrubé ekonomické, politické, mocenské ambície a ciele.

Štúdia z roku 1972 predpovedala kolaps civilizácie. Pomaly, ale iste sa napĺňa
Pred polstoročím dospela skupina vedcov k poznatku, že priemyselná civilizácia založená prevažne na ekonomickom raste speje ku kolapsu. Obmedzený počet zdrojov totiž nemôže stačiť neobmedzenému dopytu rastúcej populácie. Nové dáta jej dávajú za... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Diskusie, nekončiace slovné bitky revolucionárov z pohodlia kresiel

Nie tak dávno, v 60. a 70. rokoch sa svetom prehnala liberálna pseudorevolúcia novovznikajúcej ľavice, ktorá sa aj doteraz označuje iba ako študentské nepokoje. Mnohí z tých mužov, ktorí sú dnes poprední predstavitelia západu boli hlavní vodcovia hlásajúci úplnú slobodu. Mali vlajky, boli v rifľových uniformách. Bol to zvláštny, nepochopiteľný  boj, pretože neznamenal nič iné, ako nekončiace slovné bitky revolucionárov z pohodlia kresiel. Diskusie.

Pre lepšie pochopenie je poučné si pozrieť napríklad film Zabriskie Point, ktorý bol vyhlásený za kultový film. Končí sa tým, samozrejme, iba teoreticky, že všetko, čo patrí do starého sveta, civilizácie vybuchne. Rodičovský dom, bazén, televízia sú roztrhané na kusy a plávajú spomalene vo vzduchu, zatiaľ čo kapela Pink Floyd, hodná lepšieho osudu, aký má, hrá hudbu.

Synergia chamtivosti a lží. O prepojení Big Pharma s mediálnymi korporáciami (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

Pani, ktorá zrazu bola všade

Nemôže byť prekvapením, že postavy čoraz násilnejších západných neokomunistov boli v socialistických krajinách popularizované mnohými spôsobmi. Medzi nimi bola napríklad aj marxistická filozofka Angela Davisová, ktorá bola označovaná ako čierna bojovníčka za občianske práva. Členka komunistickej strany vo svojej krajine. Pani, ktorá potom, oveľa neskôr, sa v roku 1997 priznala, že je lesbička. Zrazu bola všade.

Jej čierny účes na strih "mikádo" sa stal zrazu najmódnejším, jej portrét prekvital na titulných stránkach novín. Jej podoba bola vytlačená na tričkách, ktoré nosili väčšinou mladí ľudia, písali sa o nej piesne a stredoškoláci na školských stretnutiach karhali zlých, amerických politikov, ktorí prenasledovali čierne ženy. Nikto v tom čase nehovoril o tom, že Angela Davisová je zločincom a že bola v USA odsúdená za ozbrojený útok, ktorým chcela vyslobodiť svoju lásku, v tom čase ešte muža, z väzenia.
Vyspelý západ urobil z gender ideológie štátne náboženstvo

Akcia skončila štyrmi obeťami na životoch. Zbrane sa ku kriminálnikom údajne dostali za pomoci pani filozofky. Dámu obvinili z prečinu usmrtenia, zo zločinu sprisahania a uväznili ju, avšak vďaka medzinárodným protestom sa ju v roku 1972 podarilo oslobodiť. Vydala sa na svetové turné, pričom ľavicoví intelektuáli, študentské hnutia a komunistické krajiny začali oslavovať. Dostala dokonca Leninovu cenu mieru.

Dnes, takzvaný vyspelý západ urobil z gender ideológie štátne náboženstvo. Ideológiu militantného hnutia zväčša šíria komandá LGBTQ. A pretože napríklad Maďarsko je zásadne proti, pritiahlo si hnev západu na seba a budú ho hanebne vydierať.

Korupčný charakter záujmu EÚ o očkovanie (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Iveta Machová