"Keď sa nedám očkovať, ohrozujem bezpečnosť vo firme a hrozí mi výpoveď!" Zúfalá pani volá o pomoc
01 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Ono to je teraz tak, že nemôžem ani „olajkovať“ článok s témou očkovania, lebo v práci môže byť problém. Nemôžem nič komentovať, lebo ma môžu zaradiť medzi „konšpirátorov, kotlebovoličov, ficovoličov“ alebo medzi tupcov, ktorí majú IQ nula.


Lebo veď teraz to je tak, že mať iný názor, ako názor väčšiny, je proste strašne tupé, prízemné. Je doba, kedy aj infektológ, ktorý povie niečo iné, ako „**baka“, je považovaný za blázna. Svet otupel?" Pani, ktorej hrozí za neočkovanie výpoveď v práci.


Šéfredaktorke magazínu 40plus, Martine Valachovej na messenger napísala matka troch detí, ktorá je zúfalá. "Zamestnávateľ nariadil všetkým očkovanie. Samozrejme, že nie písomne, ale ústne. Firma ja stabilná a Eva má prácu rada. Tiež má, samozrejme, hypotéku a nemôže si dovoliť prísť o robotu, pretože manžel mení zamestnanie a aktuálne si hľadá prácu. Eva má potvrdenie od lekárky, že jej zatiaľ, kvôli iným zdravotným predispozíciám, neodporúča očkovanie. Takýto doklad ale zamestnávateľ nechce uznať, pretože na doklade sa neuvádza, že lekárka ZAKAZUJE očkovanie." Konkretizuje Valachová čitateľkin problém, ktorej meno na jej požiadanie zmenila.

Gastro je zúfalé: Nemajú hostí, nemajú zamestnancov, pre krízu však musia zvyšovať ceny
Pandémia koronavírusu poznačila asi najviac sektor stravovania. Gastro prevádzky boli pre lockdown dlhé mesiace zatvorené, a keď sa aj otvorili, museli sa vysporiadať s mnohými obmedzeniami. Nečudo preto, že sa ocitli vo veľkých, ba doslova... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Má na to právo, je to jeho firma

"Neverila by som, že inteligentný človek stanoví také radikálne pravidlá. Má na to právo, je to jeho firma. Ale čím väčší nátlak cítim, tým väčší odstup od tej vakcíny mám. Keby som mohla naozaj a úprimne mu dnes povedať, že tak teda „končím“ – očkovať sa nedám. Mám 15 rokov zdravotné problémy a diagnózu mi doteraz nikto nestanovil, pretože niekoľko lekárov malo 6 rôznych názorov! A celé to začalo po očkovaní, ktoré som vtedy absolvovala," zverejnila Valachová problém Evy.
Budeme sa musieť všetci dobrovoľne-nasilu podvoliť novému režimu?

Eva o prácu prísť nemôže. Šéfa ohrozuje tým, že keď ona bude ležať v nemocnici s Covid19, tak jeho, ako onkologického pacienta, ani po zhoršení zdravotného stavu neošetria, pretože zamestnankyňa Eva mu obsadí v nemocnici lôžko. "Čo na to hovoríte? Neviem, či sa dá opísať to moje vnútorné zúfalstvo. Keby som mohla, plesknem dverami a s hrdosťou odkráčam. Ale nemôžem. Mám malé deti a hypotéku. Prosím vás, vidíte aspoň svetielko nádeje, že ešte úplne zdravý rozum nevymrel? Alebo sa budeme musieť všetci dobrovoľne-nasilu podvoliť novému režimu aj na úkor vlastného zdravia?" Pýta sa čitateľka šéfredaktorky 40Plus, Valachovej.

Škandál? Hanba? Matovičov Fond vzájomnej pomoci neexistuje! Zmizol bez fanfár a kriku
Fond vzájomnej pomoci, ktorý zastrešuje Úrad vlády SR prestal existovať! Matovičova nezištná pomoc ľuďom v núdzi, alebo inak povedané Matovičovo PR nevyšlo! Na transparentný účet, ktorý bol zriadený sa už nik nedostane! Kam zmizli peniaze, ktoré na... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Žijeme v dobe, keď rovnaký meter nieže neplatí, ale už hádam ani neexistuje…

Valachovú nič iné okrem zverejnenia správy od čitateľky nenapadlo. Verí, že sa nájde lekár, ktorý vie jednoznačne potvrdiť alebo vyvrátiť zdravotný stav čitateľky a vhodnosť očkovania a že sa nájde právnik, ktorý by jej vedel v situácii poradiť.

"Na záver chcem povedať, že mi je veľmi smutno. Neviem, kam sme sa to dostali. Stále mi napríklad v hlave rezonuje vyhláška, kde si páni so služobným a diplomatickým pasom odsúhlasili výhodu, že oni nemusia ísť do karantény, ani na testovanie. Aj keď nie sú očkovaní, môžu cestovať. Žijeme v dobe, keď rovnaký meter nieže neplatí, ale už hádam ani neexistuje," píše Valachová v článku, ktorý v plnom znení nájdete tu.

Nikita Slovák: na demonštrácie Za slušné Slovensko chodili krásni a zdvorilí ľudia. Dnes zberba.
Nikita Slovák, ktorého pánboh potrestal strašným menom, pretože Slovákov z duše nenávidí, sa zas prihlásil o slovo. „Revolúcia za čo vlastne? Aby sme prestali používať slovo covid? Aby sme ľudí nechali zdochnúť na ulici? Tri zuby na 5 ľudí,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Petra Demková