Protesty nie sú nijaké liberálne sélanky či LGBTI Pride. Ide o poslednú možnosť frustrovaných ľudí vyjadriť svoj ODPOR
31 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Na osvieženie pamäte nechal "kultivovaným politikom," bývalý politik Rafael Rafaj odkaz: Zabudol vôl, že teľaťom bol. Tým, ktorí označili protestujúcich ľudí za opice, či dezolátov, pripomína protesty, ktoré v minulosti sami zorganizovali. Dnes, už slušní, lepšoľudia, píše Rafaj.  


Rafael Rafaj už nie je aktívny politik, ale mnohé si z politickej minulosti pamätá. A preto sa nestačí čudovať nad vyjadreniami tých, ktorí sú dnes pri moci. Je presvedčený, že sa zasekli v dobe podvedenej „nežnej“ havloidnej, akože „revolúcii“. Svedčia o tom podľa neho vyjadrenia, ktoré politici demonštrantom adresujú a ktorými ich vyzývajú k pokoju, kultivovanosti, k nepoužívaniu pokrikov, či vulgarizmov.
Kto si bez viny, nech prvý hodí kameňom...

"Aby bolo jasné, kto ma pozná vie, že nie som zástancom vulgarizmov ani na verejnom priestranstve. Ale musíme dať výzvy politikov do kontextu a súvislostí. Možno aj s dobrou kresťanskou radou: Kto si bez viny, nech prvý hodí kameňom," píše na sociálnej sieti Rafael Rafaj. Pripomína, že Igor Matovič (OĽaNO) vyhral voľby vďaka podvodu s označením istej vily "Mišéla" vo Francúzsku s uvedením nepravdivých, premrštených dát o jej údajnej cene.

Belousovová: O čo ide Bihariovej? Aby začala v uliciach tiecť krv, keď dôjde k stretu dvoch skupín?
Progresívni " slušnoľudia" si asi neuvedomujú, že v mene egoistických straníckych záujmov, sa hrajú s ohňom. Situácia v spoločnosti je viac ako napätá, ľudia sú frustrovaní. Mnohí sa ocitli na dne a stratili perspektívu, stratili živobytie. Chce... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Petra Demková

Na osvieženie pamäte

Rafaj v príspevku na sociálnej sieti pripomína na osvieženie pamäti vyjadrenia politikov súčasnej koalície, keď boli v opozícii. "Keď Richard Sulík ako opozičný politik protestoval pred budovou NR SR vedľa neho stojaci Matovič deklaroval, že "ak ho stretnem raz bez ochranky, tam mu jednu vypálim", čo už je verejná vyhrážka," píše Rafaj. "Taktiež Igor Matovič vyhecoval dav s indíciou na "päť bodiek, ktoré mal dav po jeho slovách "pripadá mi ako" doplniť, a tak sa aj stalo, zaznelo "Pripadá mi ako... k***t." Pripomína Rafaj ďalšie "kultivované" vyjadrenie, ktoré odznelo v minulosti v rámci "kultivovaných protestov."

"Objektívne, protesty nie sú nijaké liberálne sélanky či LGBTI Pride, ale posledná možnosť frustrovaných ľudí vyjadriť svoj ODPOR. Pretože tí, ktorí im majú slúžiť, ich nepočúvajú! To je podstata problému! Takže horúci zemiak v ruke drží vládna koalícia, ktorá vládne bez ľudí!" Dodáva v závere Rafaj.

Sľuboval, no stále mlčí: Matovič dodnes neprezradil, o koľko sa môžu zaočkovaní v lotérii obohatiť
Očkovacia lotéria so sebou nesie vlnu nevôle a pre súťažiacich zaočkovaných aj nádej, že vyhrajú. Háčik je už len v tom, že nevedia koľko. Matovič totiž stále mlčí, píšu Topky. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos