Kovidový zázrak v Spojenom kráľovstve
31 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska uvoľnilo opatrenia. Počty nakazených tam napriek tomu klesajú. Vedci neveriacky krútia hlavami a skúmajú príčinu tohto fenoménu.



Kto čakal, ten sa nedočkal

Všetci, ktorí prognózovali, že v ostrovnom štáte budú ľudia húfne prúdiť do nemocníc a umierať skončili s dlhým nosom. Jasné vysvetlenie absentuje a vedci sú sami z toho zmätení. Nechápu ako je to možné.

Spravodajský portál Idnes.cz uviedol: „Počty nových prípadov klesali sedem dní. V stredu sa ľahko zvýšil na 27 734, ale stále sa jednalo o polovinu čísla, ktorú Británia evidovala pred týždňom."

Občania platia milióny na reklamu vakcín. Zarába na tom farmaceutická spoločnosť
Ministerstvo zdravotníctva v poslednej dobe vynakladá enormné prostriedky na boj s pandémiou. Okrem iného dotuje aj marketing. Milióny idú do reklamy na vakcináciu Slovenska. Na tom celom profitujú výrobcovia vakcín. V konečnom dôsledku to však... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik


"Odborníci, ktorí radia vláde, sa pritom obávali, že úmysel premiéra Borise Johnsona uvoľniť na „Deň slobody“ 19. júla väčšinu opatrení povedie k prudkému vzostupu nákazy. V obavách z nákazlivé delty predikovali, že Británie by sa mohla stretnúť i s 100 tisíci nakazenými denne," uviedol spomínaný denník.

Experti pripúšťajú, že ich predikcie sú silne nadsadené. Komentujúci na sociálnych sieťach označujú  ich katastrofálne prognózy ako o šírení "korona-hystérií". Denník The Times napísal, že podľa profesora Paul Huntera je epidémia delty stabilizovaná.
Hypotéz o klesajúcich číslach je viacero

Medzi základné hypotézy patrí samozrejme vakcinácia obyvateľstva, alebo veľké množstvo ľudí, ktoré prekonali infekciu. Každopádne, obe hypotézy majú spoločného menovateľa a tým je zvýšená miera imunity obyvateľstva.

Ostrovný štát má vysokú mieru zaočkovania obyvateľstva. Podľa verejne dostupných zdrojov až 70 percent je plne zaočkovaných a 18 percent má za sebou prvú dávku. Avšak až 92 percent populácie  má má mať v sebe protilátky, vzhľadom na vysoké percento prekonaných prípadov nákazy.

MUDr. Piják: Tí diletanti nevedia ani pomenovať, o akú fázu klinického skúšania sa jedná
Klinické skúšanie vakcín proti COVID-19 stavia dlhodobo odborníkov do dvoch táborov. Na stanovisko Štátneho ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) ohľadom klinických skúšaní vakcín proti COVID-19 reaguje MUDr. Michal Piják. Tvrdí, že "diletanti nevedia... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová