Zásah ťažkoodencov na proteste predsa len prišiel. „Gestapo!“, „Fúj!“ či „Hanba!“ volali ľudia (VIDEÁ)
30 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Štvrtkový protest na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom mal predsa len konfrontačnú dohru. Súboje ťažkoodencov so zopár „spurnými“ jedincami sa odohrali pred podjazdom, ktorý medzitým uvoľnili od pri podjazde zablokovaného autobusu.


Kým počas celého dňa nedošlo na proteste k žiadnym stretom s políciou, večer sa situácia predsa len zmenila. Policajní ťažkoodenci „museli“ zasiahnuť a spacifikovať zopár „nespratníkov“. Je síce pravdou, že niektorí jedinci neudržali svoje nervy na uzde aj počas dňa, nič zvláštne, čo by eskalovalo nejaký vážnejší konflikt, sa však nedialo.
„Generálny štrajk“ sa počtom protestujúcich ľudí nie veľmi vydaril

Zlom v „pokojnom“ proteste prišiel až po ôsmej hodine večer, keď ho už väčšina protestujúcich opustila. Ťažkoodenci sa rozhodli niekoľko desiatok ľudí „vyženú“ zo zablokovaných ciest na námestí a uvoľnia skolabovanú dopravu. Pri tom ale narazili na odpor niekoľkých jedincov.

Vláda stavila na otvorenú aroganciu moci. Už jej vôbec nejde o zdravie ľudí, myslí si Peter Weiss
Vláda sa zabetónovala, radikalizuje sa a rezignovala na dialóg s ľuďmi. Nemá záujem s nimi diskutovať, ale rozhodla sa ich nálepkovať. Stavila na otvorenú aroganciu moci a médiá jej pomáhajú, myslí si Weiss. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek


Prirodzene, došlo pri tom nielen k strkanici, ale aj útoku policajtov na niektorých z „najagresívnejších“ ľudí. Za to si však vyslúžili od prizerajúceho sa protestujúceho „publika“, ktorému sa ich zásah vôbec nepáčil, iba nadávky typu „Gestapo!“, „Fúj!“ či „Hanba!“.

Okolostojaci a prizerajúci sa ľudia kričali na ťažkoodencov aby si dali dole prilby. „Čoho sa bojíte, máme holé ruky,“ pokrikovali niektorí sťa by na protestoch v revolučnom roku 1989, ktorý pripomínal aj pokrik „Poďte s nami!“



Včerajší protest pred sídlom hlavy štátu však počtom nespokojných Slovákov vôbec nepripomínal obdobie „Nežnej revolúcie“ z roku 1989, kde boli na uliciach desiatky tisíc ľudí  to po celom Slovensku. Aj teraz by Slovač chcela zmenu a žiada nenávidenú vládu na odchod, len v uliciach je málo tých, ktorí to dávajú najavo. Vyzerá to teda tak, že Slovensko nedvíha hlavu hore, ale ďalej ohýba chrbát.

Marcinková: Remišová urobila z predsedníctva strany Za ľudí zastupiteľstvo Fekišoviec.
„Je to veľmi smutný prerod političky, ktorá svoju kariéru stavala na slušnosti a transparentnosti v politike. Za takéto vedenie by sa nemuseli hanbiť ani diktátorské režimy,“ napísala o Remišovej Marcinková. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Petra Demková


„Mne sa to tam páčilo, pretože tá jednota ľudí bolo krásna. Áno, je škoda, že nás neprišlo viac, ale pre mňa to stálo za to. Vyjadrila som svoj nesúhlas s tým, aké praktiky zavádza vláda, nesúhlas s povinným očkovaním a protipandemickým opatreniam či ďalšími vecami, proti ktorými bol tento protest zameraný,“ povedala nám protestujúca Monika.



Apropo, ten skrížený autobus bola iba hlúpa náhoda a nie úmysel protestujúcich. „Autobus tam takto „zaparkoval“ jeho ukrajinský šofér, ktorý jazdí v bratislavskej MHD. Rozprávali sme sa s ním a povedal nám, že on sa chcel len otočiť, no akosi mu to nešlo,“ prezradila Monika na margo udalosti, o ktorej si poniektorí mysleli, že je plánovaná a na podporu protestu.

Ten by mal pokračovať aj dnes, pretože pred prezidentským palácom zostalo až do rána niekoľko desiatok nespokojných ľudí. Tým tam ich sympatizanti podonášali nielen matrace, ale aj nafukovačky, deky a proviant.



Premiér Heger prevrátil kabát. Pred voľbami protesty podporoval, teraz ich odsudzuje! (VIDEÁ)
Ľudia, ktorí dnes prišli na protest boli spokojní. Bolo ich síce menej ako sa očakávalo a tak zrejme ani toto nebude vláde stačiť na zmenu svojej politiky. K slušnému protestu sa vyjadril aj premiér Heger. "Zabudol vôl, že teľaťom... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik