Protest pri Prezidentskom paláci pokračuje,polícia prijala opatrenia
30 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Protest pred Prezidentským palácom v centre Bratislavy pokračuje aj v piatok. Od rána sa na mieste postupne schádzajú ľudia. Bratislavská polícia podľa vlastných slov prijala adekvátne opatrenia a v prípade narušenia verejného poriadku či páchania inej trestnej činnosti je pripravená v zmysle zákona zasiahnuť.


"V súvislosti s verejnými zhromaždeniami, ktoré sa počas dnešného dňa uskutočnia na území Bratislavy, prijala bratislavská polícia adekvátne opatrenia. Bezpečnostnú situáciu priebežne vyhodnocujeme s dôrazom na ochranu života, zdravia a majetku občanov," uviedla bratislavská polícia na sociálnej sieti. Dodala, že ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, v zmysle zákona o Policajnom zbore využije polícia všetky zákonné možnosti na dosiahnutie nápravy a obnovenie verejného poriadku.

Protest pred palácom na Hodžovom námestí sa začal vo štvrtok (29. 7.) ráno. Neskôr sa protestujúci dav pohol a zablokoval komunikácie v okolí, čo spôsobilo kolóny v meste a nútenú úpravu trás liniek MHD. Protestujúci sa presunuli aj smerom ku Kollárovmu námestiu, kde rovnako blokovali križovatku. Demonštranti počas celodenného "štrajku" protestovali proti očkovaniu, pandemickým opatreniam i proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Podľa polície sa na proteste pred palácom zúčastnilo 1000 až 1500 ľudí.

Polícia dlho proti protestujúcim nezasahovala, tvrdila, že na to nemá zákonný dôvod a že na zhromaždení nedochádza k vážnemu porušovaniu verejného poriadku. Protest začala rozpúšťať až po 20.00 h, protestujúcich postupne vytlačila z cestných komunikácií v okolí Hodžovho námestia. Dopravný podnik Bratislava (DPB) tiež obnovil bežnú premávku.

Becík: Sme ľudské bytosti, nie len čísla v štatistikách! Protestujúci sa len dožadujú svojich práv a pravdy
V týchto dňoch prebiehajú protesty v hlavnom meste. Všetkých protestujúcich pritom mnohí označujú len za ľudí odmietajúcich vakcínu proti koronavírusu. Starosta a člen Hlasu Branislav Becík však toto tvrdenie na svojom facebookovom účte... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos