Prokurátor Remeta začal stíhanie v súvislosti s prerušením zaistenia svedkov
30 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta začal trestné stíhanie v prípade prerušenia zaisťovacieho úkonu zo strany Prezídia Policajného zboru v prípade zásahu voči svedkom v kauzách Očistec a Judáš.


"Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave začal 28. júla trestné stíhanie pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti v súvislosti s prerušením policajného zásahu. V dôsledku prerušenia policajného zásahu bol zadržaný len jeden z troch obvinených a po zvyšných dvoch obvinených je v súčasnosti vyhlásené pátranie," sprostredkovala TASR vyjadrenie krajského prokurátora hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

Podľa jej slov vydal uznesenie o začatí trestného stíhania prokurátor KP v Bratislave, ktorý zároveň vo veci vykonáva dozor nad zákonnosťou v prípravnom konaní.

Žilinka zatiaľ nepodal návrh na disciplinárne konanie voči D. Lipšicovi
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka zatiaľ nepodal návrh na disciplinárne konanie voči špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi za jeho vyjadrenie pre médiá k uzneseniu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) o vznesení obvinenia voči svedkom vo... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


"Od 20. júla, keď došlo k vzneseniu obvinenia voči trom osobám a boli voči nim urobené zaisťovacie úkony, vyšlo najavo viac skutočností, ktoré súviseli práve s priebehom zaisťovacieho úkonu. Ten bol po zadržaní prvej osoby prerušený," uviedol pre TASR Remeta už v stredu (28. 7.).

Minulý týždeň vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) obvinil tri osoby, ktoré vystupujú ako kľúčoví svedkovia v mediálne známych kauzách – členov zločineckej skupiny takáčovcov Csabu D., Mateja Z. a podnikateľa Petra P. Csabu D. 20. júla zadržali a je vo väzbe, po ďalších dvoch obvinených pátrajú. Csaba D. je podľa najnovších informácií vylúčený na samostatné konanie.

Remeta minulý týždeň kritizoval, že zo strany Prezídia Policajného zboru došlo k prerušeniu prebiehajúceho zásahu pri zadržiavaní obvinených osôb, v dôsledku čoho sú práve dvaja obvinení na úteku. Kovařík potvrdil, že išlo o jeho rozhodnutie.

Koalícia si buď bude držať neschopného Mikulca, alebo sa posadí rovno Ficovi na lopatu
Len veľmi ťažko by sme mohli uveriť tomu, že minister vnútra svoj rezort riadi správne a najmä dôveryhodne. Isto nie po všetkých tých kauzách Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos