Poľsko spustí v školách informačnú kampaň o očkovaní
30 | 07 | 2021 I TASR

Poľská vláda spustí v septembri v školách informačnú kampaň o očkovaní, ktorá má povzbudiť poľských študentov, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. V piatok to na tlačovej konferencii oznámil vládny komisár poverený očkovacou kampaňou Michal Dworczyk, informovala agentúra PAP.



Vláda zriadi aj mobilné očkovacie miesta

Dworczyk tiež uviedol, že vláda zriadi mobilné očkovacie miesta a propagačný program pre obce s najväčším výskytom nákazy.

Poľský premiér Mateusz Morawiecki zároveň opäť v piatok vyzval obyvateľov svojej krajiny, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu, a požiadal odporcov očkovania, aby prestali s rozširovaním falošných správ a s agresiou. Podľa Morawieckeho je očkovanie najúčinnejšou metódou v boji proti koronavírusu.

Eva Černá: náš očkovaný synovec si doniesol z dovolenky darček. Tušíte správne, aký
Eva Černá vyzdvihla účasť Slovákov na víkendovom proteste pred parlamentom. „Vďaka patrí ľuďom, ktorí sa spojili v silnom zámere pred Národnou radou. Vďaka patrí ženám, ktoré svojim svetlom žiarili na tomto mieste, vďaka patrí mužom a ich vnútornej... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková

Delta variant je dominantný

Na tlačovej konferencii sa zúčastnil aj poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski, ktorí oznámil, že variant delta sa stal v Poľsku dominantným. Podľa Niedzielského tvorí tento variant 60 percent všetkých prípadov zaznamenaných za posledný mesiac a 80 percent prípadov, ktoré sa v krajine vyskytli za posledný týždeň.

Niedzielski však zároveň poznamenal, že Poľsko je na následujúcu vlnu pandémie a s ňou spojený nápor na zdravotnícky systém pripravené.

Poľsko v piatok zaznamenalo 153 nových prípadov nákazy a dve úmrtia spojené s koronavírusom. Od začiatku pandémie v krajine zaznamenali takmer 2,9 milióna prípadov a viac než 75.200 úmrtí, uvádza Svetová zdravotníka organizácia (WHO).