Podľa Harabina nám rozsudky vynášajú Tódové a v trestnom konaní je bordel
30 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Štefan Harabin vyjadril svoj názor vo svojom blogu tiež vyjadril na margo posledných policajných káuz, ktoré by extrémne otriasli Slovenskom, ak by spoločnosť neriešila len kovid záležitosti.  



Marenie vyšetrovania je trestné

Bývalý občiansky prezidentský kandidát píše , že Prokurátor Remeta nezistil procesné pochybenie u vyšetrovateľky Santusovej. „Iba policajt Kovařík, v trestnom konaní, podriadený Remetovi, úmyselne zmaril akciu, pri ktorej mali byť zadržaní obvinení z krivých výpovedí, ktorí sú teraz záhadne nezvestní," uvádza.

Pokračuje slovami: „Nesporne zákonný postup vyšetrovateľky Santusovej v  akcii zameranej na zadržanie podozrivých  členov skupiny „Takáčovcov“ Csabu Dömötöra, Mateja Zemana, a Petra Petrova, bol nezákonne zastavený."

Lipšic mudroval pre Aktuality. Žilinka reaguje na Lipšica veľmi ostrým statusom!
Bývalý politik Daniel Lipšic, momentálne šéf špeciálnej prokuratúry, sa vyjadril k uzneseniu Inšpekcie MV. Na jeho vyjadrovanie do médií zareagoval veľmi ostro a verejne generálny prokurátor Maroš Žilinka! Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Remeta nemal vyplakávať, ale mal dať Kovaříka do väzby

Harabin sa otvorene pýta vo svojom blogu, kto stál za Kovařikovým rozhodnutím zastaviť akciu na zaistenie troch podozrivých osôb. Poukazuje v otázke na Mikulca a Matoviča. Podľa Harabina Remeta nekvalifikoval správne nesprávny postup Kovaříka. Ten nemal byť kvalifikovaný ako neštandartný, ale ako nezákonný, myslí si Harabin.

„Postup Kovaříka bol evidentne nezákonný a Remeta ho mal rovno začať trestne stíhať za zneužívanie právomoci verejného činiteľa a podať okamžite súdu návrh na jeho vzatie do väzby a nie vyplakávať, že Kovařik konal neštandardne,„ uvádza sudca NS.
ElitnýpPolicajt zjavne nepozná princíp právnej sily zákonných noriem

„... keď  prokurátor Remeta povedal že zásah bol v súlade s Trestným poriadkom, tak Kovařík mu povedal, že nebol, lebo interný predpis, ktorý mala  porušiť Santosova je podľa Kovaříka viac ako Trestný poriadok," opisuje absurdný stav nášho trestného systému Harabin.

V závere svojho blogu dodáva: „Toto sú excesy, ktoré vznikajú za aktívnej účasti prokurátorov typu Remetu pri likvidácii zvrchovanosti súdnej moci v rámci orgánov činných v trestnom konaní. Policajt nerešpektuje prokurátora, prokurátor sudcu a rozsudky vynášajú médiá a novinári typu Tódovej."

Vláda stavila na otvorenú aroganciu moci. Už jej vôbec nejde o zdravie ľudí, myslí si Peter Weiss
Vláda sa zabetónovala, radikalizuje sa a rezignovala na dialóg s ľuďmi. Nemá záujem s nimi diskutovať, ale rozhodla sa ich nálepkovať. Stavila na otvorenú aroganciu moci a médiá jej pomáhajú, myslí si Weiss. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek