Ďateľ: So zbieraním dôkazov o zločinoch OĽaNO je potrebné začať už teraz
30 | 07 | 2021 I Petra Demková

Peter Tóth sa vážne zamýšľa nad tým, či zločineckú organizáciu OĽaNO v budúcnosti bude možné stíhať. Vymenúva skutky, ktoré by mohli k takémuto výsledku viesť. „Počet komplicov najbohatšieho bezdomovca z Trnavy je taký úzky, že je vysoká miera pravdepodobnosti úspešného preukázania zločinnej povahy celého tohto spolku,“ myslí si Tóth.



Je OĽaNO zločinecká organizácia?

Novinár a bývalý príslušník SIS Peter Tóth, ktorý vystupuje pod pseudonymom Ďateľ, nazval svoj najnovší príspevok: „OĽaNO by bolo možné vyhlásiť za zločineckú organizáciu.“

Najprv polemizuje o tom, ako by sa dala nejaká organizácia vyhlásiť za zločineckú. „Vyhlásiť akúkoľvek štátnu, verejnú alebo súkromnú organizáciu za zločineckú nie je z právneho hľadiska jednoduché. Už len preto, lebo organizácie majú zväčša väčší počet pracovníkov, príslušníkov alebo členov a aj keď sa v nich jednotlivci môžu v zvýšenej miere dopúšťať nezákonností, uplatnenie kolektívnej viny je jednoducho nemožné,“ myslí si novinár.

Vláda stavila na otvorenú aroganciu moci. Už jej vôbec nejde o zdravie ľudí, myslí si Peter Weiss
Vláda sa zabetónovala, radikalizuje sa a rezignovala na dialóg s ľuďmi. Nemá záujem s nimi diskutovať, ale rozhodla sa ich nálepkovať. Stavila na otvorenú aroganciu moci a médiá jej pomáhajú, myslí si Weiss. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Členovia hnutia sú spolupáchatelia Igora Matoviča

Tóth si myslí, že výber členov OĽaNO nebol náhodný. „Netvrdím, že v prípade OĽaNO to bude jednoduché. No nemusí to byť úplne márne. Strana Igora Matoviča má nie obrazne, ale doslova toľko členov, čo by pojal priemerný nákladný výťah. Je vysoko pravdepodobné, že každého z nich si z nejakého zvláštneho dôvodu vybral predseda za spolupáchateľa,“ píše bývalý príslušník SIS.
Zvláštne finančné transakcie

„OĽaNO už roky dostáva od štátu milióny eur na činnosť, budovanie štruktúr a organizovanie straníckych podujatí. Tento politický subjekt však nemá členov ani štruktúry, nevyvíja žiadnu činnosť a peniaze zo štátneho rozpočtu sa strácajú v neprehľadnej sieti prevodov cez účty súkromných spoločností,“ upozornil novinár.

Podľa Tótha je potrebné sledovať finančné toky. „Odhaľovanie zločineckej povahy OĽaNO by sa teda mohlo začať dôkladnou previerkou finančných tokov. No nemali by sme ostať len pri tom. Vláda OĽaNO systematicky rozkladá právny štát, šliape po ústave a občianskych a ľudských právach,“ upozorňuje ďalej.
Zločinecké aktivity OĽaNO

Následne vymenúva známy novinár všetky „výčiny“ Matoviča a jeho komplicov. „Vláda OĽaNO vedome a rovnako systematicky ruinuje ekonomiku a hospodárstvo. Núti ľudí zúčastňovať sa na nebezpečných medicínskych experimentoch,“ začal Tóth.

„Vláda OĽaNO v spolupáchateľstve so Sme rodina, žaluďmi a SaS znásilnili zákon aj parlament, aby do funkcie špeciálneho prokurátora ustanovili politika a Matovičovho Himmlera Lipšica. Vo vymenúvaní protispoločenskej činnosti OĽaNO a jeho bossa Igora Matoviča by sme mohli pokračovať ad infinitum,“ upozornil ďalej bývalý SIS-kár.
So zbieraním dôkazov je potrebné začať už teraz

Podľa Tótha bude kameňom úrazu Matoviča úzky okruh ľudí okolo neho. „Pointa tohto príbehu spočíva v tom, že počet komplicov najbohatšieho bezdomovca z Trnavy je taký úzky, že je vysoká miera pravdepodobnosti úspešného preukázania zločinnej povahy celého tohto spolku. So zbieraním dôkazov je potrebné začať už teraz. Prvý a posledný legitímny ad hoc ľudový tribunál sa bude môcť so zločineckou skupinou Matovič a spol. vyrovnať neskôr,“ napísal na záver svojho príspevku Peter Tóth.

Téma dňa: Slováci dnes opäť povstali. Ich hnev sa prenesie priamo pred Prezidentský palác (VIDEÁ)
Slovensko dnes opäť povstalo! V Bratislave sa pred Prezidentským palácom od skorého rána schádzajú davy ľudí, ktorí prišli hlave štátu povedať „NIE!“ všetkým opatreniam, ktoré im strpčujú ich už aj tak neľahký život. Prirodzene, týka sa to aj... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik