Becík: Sme ľudské bytosti, nie len čísla v štatistikách! Protestujúci sa len dožadujú svojich práv a pravdy
30 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

V týchto dňoch prebiehajú protesty v hlavnom meste. Všetkých protestujúcich pritom mnohí označujú len za ľudí odmietajúcich vakcínu proti koronavírusu. Starosta a člen Hlasu Branislav Becík však toto tvrdenie na svojom facebookovom účte vyvracia.


"Dnes som sa zúčastnil protestu v Bratislave proti pandemickým opatreniam a vláde SR - nie ako politik a ani ako starosta jednej z najväčších obcí na Slovensku. Prišiel som podporiť tento protest, ako občan Slovenskej republiky a otec troch malých detí," začal príspevok Becík.

"Ja osobne nie som žiadny antivaxer. Rovnako, ako prevažná väčšina ľudí, ktorí dnes vyšli protestovať do ulíc hlavného mesta. Títo ľudia majú iba strach, pretože od politikov a z médií dostávajú často zmätočné informácie. Je preto prirodzené, že sa domáhajú rovnako ako ja, svojich práv na informácie a žiadajú odpovede na svoje otázky. Lenže vláda a poslanci nás občanov rozdeľujú na dve skupiny. Na zaočkovaných a nezaočkovaných, teda občanov druhej kategórie," dodal.

Zásah ťažkoodencov na proteste predsa len prišiel. „Gestapo!“, „Fúj!“ či „Hanba!“ volali ľudia (VIDEÁ)
Štvrtkový protest na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom mal predsa len konfrontačnú dohru. Súboje ťažkoodencov so zopár „spurnými“ jedincami sa odohrali pred podjazdom, ktorý medzitým uvoľnili od pri podjazde zablokovaného... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Zodpovednosť za naše zdravie nesieme my sami

Becík ďalej poukazuje na rôzne výsledky zahraničných štúdií, podľa ktorých zaočkovaný človek nie je garanciou stlmenia pandémie. Podľa týchto výskumov je aj človek po vakcíne nie len ohrozený, ale tým, že vírus môže prenášať, ohrozuje iných.

"Dnes sa už oficiálne na zahraničných blogoch a v zahraničnej tlači dočítame, že účinky vakcíny nie sú také, ako sa od začiatku prezentovali… Čo je na tom, že títo ľudia, ľudia ako vy a ja čakáme, či vakcíny za ktoré nenesie zodpovednosť výrobca, ani politici - ktorí nám ju nasilu nútia, nebude mať po určitom čase závažné vedľajšie - neželané účinky. Každý jeden z nás má právo a hádam aj povinnosť, vziať zodpovednosť za seba a svoje zdravie do vlastných rúk. Nemôžme sa predsa spoliehať, že to nejaká autorita spraví za nás!" Zdôrazňuje.

Podľa Becíka je rozdeľovanie obyvateľstva do dvoch skupín, navyše deliacich sa do tried, mimoriadne diskriminujúce. "Sme ľudské bytosti, nie sme len čísla v štatistikách! A preto si neprajem, aby nás politici a médiá rozdeľovali. Nechcem, aby sa ľudia ako ja a všetci tí, ktorí sa zúčastnili dnešných protestov stávali "občanmi druhej kategórie” len preto, že sa domáhajú odpovedí na úplne normálne a bežné otázky," trafil do čierneho člen opozície.

Premiér Heger prevrátil kabát. Pred voľbami protesty podporoval, teraz ich odsudzuje! (VIDEÁ)
Ľudia, ktorí dnes prišli na protest boli spokojní. Bolo ich síce menej ako sa očakávalo a tak zrejme ani toto nebude vláde stačiť na zmenu svojej politiky. K slušnému protestu sa vyjadril aj premiér Heger. "Zabudol vôl, že teľaťom... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik