Ázijské čierne medvede prosili motoristov na ruskom Ďalekom východe o jedlo (VIDEO)
30 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Internetom sa začalo šíriť video z ruského Ďalekého východu, na ktorom je možné spozorovať rodinu medveďov prosiacu o jedlo, informuje portál RT.


Video bolo natočené začiatkom tohto mesiaca, avšak zverejnené bolo až v nedeľu. Na záberoch je možné spozorovať dospelého medveďa a skupinu mláďat, ako sa nebojácne blížia k vozidlám.

Incident sa odohral na diaľnici v oblasti Amur, blízko ruských hraníc s Čínou. Trasu, ktorá vedie z mesta Tynda do malej dedinky Never, lemuje z oboch strán rozsiahly les. Na videu je motoristov počuť, ako sa hlasnými klaksónmi snažia odplašiť medvede.



Región Amur je známy svojou nádhernou krajinou a neuveriteľnou divočinou. Okrem medveďov sú v lesoch aj mongolské vlky a leopardy amurské, ako aj slávny sibírsky tiger. Zvieratá na videu sú zrejme ázijské čierne medvede.

V Iráne zadržali agentov Mosadu, ktorí údajne plánovali nepokoje
Iránske bezpečnostné zložky zadržali v utorok agentov pracujúcich pre Izrael, pričom zhabali aj zbrane, ktoré mali byť použité pri nimi vyprovokovaných"nepokojoch", oznámila iránska štátna televízia. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
27 | 07 | 2021