Škandál: Kovařík urobil vysoko neštandardný zásah do prebiehajúcej akcie z dovolenky v Chorvátsku, prezrádza Erik Kaliňák
29 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zbabraná policajná akcia pri ktorej unikli dvaja dôležití svedkovia nevrhá dobré svetlo na jej vedenie. Zarážajúce je však čo sa neskôr prevalilo. Už rozbehnutú akciu prerušil sám policajný prezident. A to dokonca z dovolenky v Chorvátsku!


Táto skutočnosť nahrala najmä opozícii, ktorá ho za to skritizovala a vyzvala na odstúpenie. Na odchod z funkcie Petra Kovaříka vyzval v statuse aj podpredseda Smeru-SD a synovec exministra vnútra Erik Kaliňák. Podľa neho je Kovaříkov odchod to najmenej, čo by mohol za danej situácie urobiť.
Kovařík mal byť od dnes vo väzbe z obavy, že bude ovplyvňovať vyšetrovanie jeho osoby

„Na pokyn policajného prezidenta Kovaříka bol na hodinu nepochopiteľne prerušený policajný zásah voči univerzálnym udavačom obvinených z krivých výpovedí a iných trestných činov. Vďaka tomuto pokynu sa obvineným podarilo utiecť priamo pred očami zásahovej jednotky,“ píše v úvode Erik Kaliňák, podľa ktorého mal Kovařík spraviť tento vysoko neštandardný zásah do prebiehajúcej akcie už z dovolenky v Chorvátsku.



„A dokonca, podľa krajského prokurátora Remetu, na to nemal ani kompetenciu. Ak by som použil uletený vzorec Lipšicových prokurátorov na dôvody väzby, tak ako ho aplikovali pri Gašparovi, Kováčikovi, Pčolinskom, či Lučanskom, pán Kovařík by mal byť od dnes jednoznačne vo väzbe z obavy, že bude z pozície svojej funkcie ovplyvňovať vyšetrovanie, ktoré sa ho bytostne dotýka,“ končí svoj krátky, zato výstižný status mladý smerák Erik Kaliňák.

Mikulec s Kovaříkom hrubým spôsobom zasahujú do vyšetrovania, šokuje poslanec Pčolinský
Situácia okolo šéfky vyšetrovateľov špeciálneho tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) sa zamotáva. Spôsobil to svojím vyjadrením najmä policajný prezident Peter Kovařík, ktorého, a nielen jeho, za to skritizoval v statuse Peter... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik