Premiér: Stretnutie najvyšších predstaviteľov v SIS nie je potrebné.
29 | 07 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

Stretnutie najvyšších predstaviteľov SR v Slovenskej informačnej službe (SIS), aké sa konalo v máji tohto roka, momentálne potrebné nie je. V rozhovore pre TASR to uviedol premiér Eduard Heger (OĽANO).


Predseda vlády podobnú schôdzku, na akej sa zúčastnilo desať ľudí vrátane troch najvyšších ústavných činiteľov, neplánuje. "Keď vzniknú problémy, tak ich riešim a prispôsobujem tomu formát aj obsah stretnutí. Potreba stretnutia v SIS tu teraz nie je," poznamenal.

V máji sa uskutočnilo stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v SIS. Témou malo byť podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované. Stretnutie sa vtedy uskutočnilo z premiérovej iniciatívy, aby sa predstavitelia štátu oboznámili s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách. Heger vtedy nevylúčil, že takéto pracovné stretnutia zvolá aj v budúcnosti.

Stretnutie mocných v SIS-ke stále vyvoláva otázniky...
Kým koalícia spolu s prezidentkou popierajú, že by išlo o tajné stretnutie a už vôbec, že by na schôdzke riešili živé prípady - opozícia tvrdí, že najvyšší ústavní činitelia vrátane prezidentky klamú a v skutočnosti riešili "systém udavačov."... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | René Skalný