Pellegrini vyzýva policajného prezidenta Kovaříka aj ministra Mikulca k okamžitej rezignácii
29 | 07 | 2021 I Petra Demková

Vedenie strany Hlas vyzýva prezidenta policajného zboru Petra Kovaříka, aby okamžite rezignoval. Pellegrini tvrdí, že Kovařík ako policajný prezident neoprávnene a v rozpore so zákonom zastavil zásah inšpekcie policajného zboru pri zaisťovaní kajúcnikov. Informuje Pravda.


Vedenie strany Hlas vyzýva prezidenta policajného zboru Petra Kovaříka, aby okamžite rezignoval.

Dôvodom je neštandardný zásah Kovaříka, pri ktorom zhatil akciu vyšetrovateľky Santusovej. Pri akcii mali byť zadržaní traja svedkovia ktorí figurovali v obrovských kauzách. Títo sú obvinení z krivých výpovedí. Pri kauzách, ktoré dala do pohybu vláda Igora Matoviča je podozrenie, že svedkovia boli inštruovaní ako majú vypovedať a ich výpovede boli koordinované vyšetrovateľmi a či prokurátormi.

Okrem 100-tisíc zobral Mikulec ďalších 15-tisíc. Je z toho aj písomný záznam, šokuje Michelko (VIDEO)
Situácia okolo ministra vnútra Romana Mikulca sa čím ďalej tým viac mení v jeho neprospech. Informácie, ktoré vyplávali na povrch o jeho údajnom prijatí úplatku vo výške 100-tisíc korún síce popiera, Roman Michelko má ale na neho ďalšiu informáciu... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Pellegrini tvrdí, že Kovařík ako policajný prezident neoprávnene a v rozpore so zákonom zastavil zásah inšpekcie policajného zboru pri zaisťovaní kajúcnikov. Uviedla to hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Informuje Pravda.

„Strana žiada tiež okamžité odstúpenie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Zároveň aj vyšetrenie podozrenia ich protiprávnej činnosti. Chce tiež, aby prestali policajné čistky a šikana vyšetrovateľky, ktorá si iba robí svoju prácu,“ informuje Pravda.

„Žiadame o vyvodenie politickej zodpovednosti Igora Matoviča (OĽANO), ktorý je podozrivý, že stojí za celým procesom manipulácie,“ povedalo vedenie strany.

„Hlavnú zodpovednosť za tento stav a to, čo sa deje v polícii, nesie priamo samotný minister, ktorý je najslabším ministrom vnútra v histórii Slovenska a svojimi zákulisnými mocenskými hrami pri vyšetrovaní politických káuz, manažérskou neschopnosťou a morálnou dezintegritou už dávno nemá čo robiť na čele rezortu,“ doplnili predstavitelia strany Hlas.

Voči policajnému prezidentovi sa začne ešte tento týždeň za zmarený zásah trestné konanie. Kovařík bude musieť vysvetliť, čo ho viedlo k tomu, aby na hodinu a pol zásah zastavil a umožnil tak únik minimálne jedného z podozrivých. Toho zásahová jednotka videla na vlastné oči unikať ale nesmela zasiahnuť. O začatí trestného konania informoval krajský bratislavský prokurátor, Rastislav Remeta.

Škandál: Kovařík urobil vysoko neštandardný zásah do prebiehajúcej akcie z dovolenky v Chorvátsku, prezrádza Erik Kaliňák
Zbabraná policajná akcia pri ktorej unikli dvaja dôležití svedkovia nevrhá dobré svetlo na jej vedenie. Zarážajúce je však čo sa neskôr prevalilo. Už rozbehnutú akciu prerušil sám policajný prezident. A to dokonca z dovolenky v... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik