Je apartheid v Turčianskych Tepliciach reálny?
29 | 07 | 2021 I Ondrej Stefik

Kúpele v Turčianskych Tepliciach existujú už od roku 1281. Niekoľko stoviek rokov sa ľudia nedelili v týchto kúpeľoch na zaočkovaných a nezaočkovaných. Podľa verejného statusu jedného užívateľa Facebooku sa tento stav zmenil. 



Žltá Dávidova hviezda nie je v móde, lebo teraz letí ako symbol segregácie kúpeľný náramok

Pán Sedmák napísal status na sociálnej sieti, v ktorom opísal svoju skúsenosť. „Zážitok z dnešného dňa v Turčianskych Tepliciach. Nechcem poburovať a ani konšpirovať… jedná sa čiste len o môj pohľad. Prídem na kúpalisko a pri vstupe sa konala “selekcia”. Zaočkovaní čierny náramok, nezaočkovaní žltý náramok (nič Vám to nepripomína ? Mne áno…)."


„Pre nezaočkovaných platili obmedzenia na vstupoch do určitých bazénov. Nehovoriac o pohľadoch ľudí s čiernym náramkom na tých so žltým. Ľudia buďme k sebe dobrí a keď nás rozdeľuje vláda, držme sa pokope, my obyčajní ľudia," vyzýva v závere  svojho statusu.


Občania platia milióny na reklamu vakcín. Zarába na tom farmaceutická spoločnosť
Ministerstvo zdravotníctva v poslednej dobe vynakladá enormné prostriedky na boj s pandémiou. Okrem iného dotuje aj marketing. Milióny idú do reklamy na vakcináciu Slovenska. Na tom celom profitujú výrobcovia vakcín. V konečnom dôsledku to však... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik


Kúpele nemajú obmedzenia len pre očkovaných.

Na otázku, či kúpele delia ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných sme sa opýtali prostredníctvom osobnej komunikácie priamo zamestnancov kúpeľov. Dostali sme od nich negatívnu odpoveď.


„Nemáme žiadne obmedzenia pre očkovaných. Náramky dávame všetkým našim hosťom pri nástupe bez ohľadu, či je očkovaný alebo testovaný, alebo prešiel covidom." Uviedli kúpele. Nedozvedeli sme sa však či pre nezaočkovaných existujú nejaké obmedzenia. Kontaktovali sme preto riaditeľstvo kúpeľov.


Varietné reakcie komentujúcich

Veľa ľudí bolo zdesených z uvedeného statusu. Iní písali, že to pravda nie je. Napríklad Pani Marta Rusinová napísala: „Peter Sedmak - príde mi to ako zavadzanie širokej verejnosti, v sobotu som sa vrátila z Turčianskych (nie na jeden deň) a nik nás neselektoval, všetci sme mali rovnakú farbu - čiernu." Obdobných komentárov tam bolo viac.

Taraba: Privítajme prvú vládu apartheidu v dejinách Slovenska!
Bezcitnosť a šialenstvo. Inak sa zrejme nedá nazvať to, čo spravila vláda kvôli zvýšeniu zaočkovanosti na niektorých „menej frekventovaných“ hraničných prechodoch. Ľudia na Záhorí sú z toho absolútne zúfalí, čo v statuse potvrdil aj poslanec Tomáš... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik