Izraelskí vojaci usmrtili dvanásťročného palestínskeho chlapca
29 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Svojim zraneniam podľahol v stredu palestínsky chlapec, ktorého postrelili izraelskí vojaci na okupovanom západnom brehu rieky Jordán. Oznámilo to palestínske ministerstvo zdravotníctva.


Chlapec bol v aute so svojím otcom, keď ho v predjordánskom meste Bajt Ummar postrelili do hrude, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. Ide o druhého maloletého Palestínčana, ktorého v ostatných dňoch usmrtili vojaci izraelskej armády (IDF), pripomína AFP.

V sobotu zraneniam podľahol sedemnásťročný palestínsky Arab. Izraelskí vojaci ho postrelili počas protestov v palestínskej dedine Bajta proti výstavbe nelegálnej židovskej osady.

Ruská flotila a lietadlá previedli svoje vojenské skúsenosti počas Dňa námorníctva v Petrohrade (VIDEO)
V Petrohrade sa konala každoročná prehliadka Dňa námorníctva, na ktorej sa zúčastnili desiatky vojnových lodí a lietadiel, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


V piatok sa v Bajte zhromaždili stovky Palestínčanov. Najmenej 320 z nich počas následných nepokojov utrpelo zranenia, uvádza organizácia Červený polmesiac.

V utorok večer, tiež neďaleko Bajty, príslušníci IDF smrteľne postrelili 41-ročného Palestínčana. V čase tohto incidentu sa však v danej oblasti neodohrávali žiadne potýčky medzi Palestínčanmi a príslušníkmi izraelských bezpečnostných síl.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelskú armádu uviedla, že k smrteľnému postreleniu Palestínčana došlo po tom, ako sa priblížil k vojakom držiac v ruke železnú tyč. Podľa hovorcu izraelskej armády vojaci najprv vypálili niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, no Palestínčan ešte viac zrýchlil pohyb smerom k nim. Palestínske zdroje tvrdia, že obeťou incidentu sa stal inštalatér vracajúci sa domov z práce.

Ministerstvo spravodlivosti USA rozviazalo jazyk svojim úradníkom v kauze prezidentských volieb
Okolnosti prípadu v kauze prezidentských volieb a následného útoku na kapitol prechádza do ďalšej fázy. Ministerstvo spravodlivosti USA požiadalo listom svojich bývalých zamestnancov, aby vypovedali o predmetnej kauze pred kongresom. Zbavilo ich... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK