Harabin na protest šiel a vôbec mu neprekáža apolitická myšlienka, ľudia mu tlieskali (VIDEO)
29 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnešný protest pred Prezidentským palácom je zatiaľ taký, aký si ho jeho organizátori predstavovali. Síce poriadne hlučný, no bez násilností. Napriek tomu, že organizátori si neželali prítomnosť žiadneho politika, jedného však dav ľudí predsa len počúval.


Zablokované Hodžovo námestie aj priľahlé ulice, rev silných motoriek, píšťalky a trúbenie, ale aj hlasné výkriky protestujúcich. Aj takto to dnes vyzerá ešte aj popoludní v Bratislave, kde sa zišli asi dve tisícky protestujúcich.
Dav si žiadal prezidentku, no tá sa im ani len neukázala

Na protest, jeho organizátori, vyzývali ľudí cez sociálne siete. Zatiaľ to na desaťtisícový dav nevyzerá , ako si to organizátori želali, . „Je to škoda, pretože nám ide o spoločnú vec a čím viac by nás tu bolo, tým viac by sme dali najavo že to, čo sa tu teraz deje už nechceme a nebudeme akceptovať,“ prezradila nám priama účastníčka protestu Monika. Dav síce mohutne kričal známe „My sme tu doma“ či „Do basy! Do basy!“ alebo "Slovensko si nedáme!", no ak by tých hrdiel bolo násobne viac, bolo by ich nielen lepšie počuť, ale aj by sa dalo hlasnejšie najavo, že hnev národa je veľký.



Oproti protestom vo Francúzsku, Taliansku či Veľkej Británii ten slovenský je oveľa pokojnejší. „Organizátori od začiatku vyzývali ľudí aby nevyprovokovali nejaké incidenty s policajtami a neničili nič okolo seba, lebo to je náš majetok či majetok niekoho, kto si jeho opravu bude musieť zaplatiť z vlastného,“ pridáva Monika.

Na proteste napriek výzvam, že tam politikov nechcú predsa len jeden ex vystúpil. Exministra vnútra a spravodlivosti, expredsedu Najvyššieho súdu a nášho asi najznámejšieho bezrúškovca Štefana Harabina počúval dav ľudí približne trištvrte hodinku. Tí mu, prirodzene, nie raz mohutne zatlieskali na znak súhlasu s jeho slovami. Dav si žiadal aj aby medzi nich prišla prezidentka a diskutovala s nimi, no tá sa im neukázala.

„Zradkyňa!“ Kričal rozvášnený dav na Zuzanu Čaputovú pred Prezidentským palácom (VIDEÁ)
Dnes od skorých ranných hodín sa pred Prezidentským palácom začali zhromažďovať ľudia. Na pláne je totiž mohutný protest proti vláde, jej krokom v protipandemických opatreniach, rozdeľovaní Slovákov na zaočkovaných a nezaočkovaných, núteniu k... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik