Blcha vraví slonovi, že ho nepočuť: Trojpercentná SNS verejne útočí na svojho úspešnejšieho kolegu
29 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

SNS je známa, že svojimi facebookovými atakmi na svojich bývalých úspešnejších koaličných kolegov. Do volieb 2016 bolo zvykom, že útočila aj na SMER- SD. Po voľbách naštartovali spoločne spoluprácu. Po neúspechu v posledných voľbách obnovili tradíciu útokov a otvorene zaútočila aj na SMER- SD.



Je smiešne keď blcha vraví slonovi, že ho nepočuť

Strana SNS uverejnila na Facebooku svoje stanovisko, podľa ktorého robí SMER- SD politickú chybu. Zároveň dodáva, že: „Slovenská národná strana v plnej miere podporuje všetky aktivity proti tejto vláde." Neviem prečo spravili smeráci chybu, keďže aj SMER- SD podľa svojho stanoviska podporilo všetky zákonne protesty a aj ten v Košiciach, ktorý sa koná na deň ústavy SR.

„Protest 1. 9. však musí byť na území Slovenska generálnym štrajkom. Generálny štrajk s celoslovenskou aktivitou vie zabezpečiť len Konfederácia odborových zväzov. Občianske iniciatívy a iniciatívy politických strán sa míňajú účinku. Dnešný deň je príkladom toho, ako sa zbytočne trieštia sily, a ako sa vládnuci páni čím ďalej viac môžu smiať z jednotlivých protestov. Tejto vláde narastá sebavedomie aj preto, že tieto protesty nie sú koordinované autoritou, ktorá ich zlúči bez ohľadu na politické vyznanie," Píše vo svojom statuse SNS.

Ľudia protestujte, strana Smer-SD je s vami! Vyzýva opozičná strana nespokojných Slovákov
Dnešný protest pred Prezidentským palácom je síce apolitický a jeho účastníci tam nechcú mať žiadneho politika, členovia strany Smer-SD sú však duchom pri nich. Aspoň teda tak to avizujú v statuse, v ktorom uvádzajú, že podporujú všetky zákonné... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Keď triafaš vedľa a ešte ideš aj s bubnom na zajace

SNS rozumie tomu prečo podľa nich SMER-SD robí chybu: „Preto považujeme za obrovskú chybu strany Smer-SD, že iniciuje protesty v Košiciach miesto toho, aby sme viedli dialóg napríklad s Konfederáciou odborových zväzov." Smeráci však verejne podporili občiansky protest a svoj stranícky protest neorganizujú. Podľa našich zistení je zvolávateľom protestu občianska aktivistka Michaela Horňáčková, ktorá nie je členkou žiadnej strany.

„SNS sa obrátila na prezidenta Konfederácie odborových zväzov s iniciatívou, aby odbory zastrešili tento štrajk 1. 9. 2021. Veríme, že si politické strany Smer-SD a ďalšie uvedomia, že tieto štrajky potrebujú celoslovenskú morálnu a spoločenskú autoritu, ktorá generálny štrajk zastreší." pojednáva SNS o Smere ako viacerých politických stranách. Zároveň bližšie národniari nešpecifikujú prečo si myslia, že smeráci nevedú kuloárne rokovania s odbormi. Veď Róbert Fico je známy tým, že verejnosti odprezentuje už hotovú vec a zbytočne nejde s bubnom na zajace.

Telefonáty kajúcnikov sú už verejne známe. O motíve ich konania zatiaľ nik nepíše.
Zatiaľ sa nepreukázalo či boli, alebo neboli zneužití univerzálni kajúcnici tak, ako o tom už mesiace pojednávajú predstavitelia strany Smer-SD. Všetko však nasvedčuje, že by to tak mohlo byť. Jedným z hlavných dôkazov majú byť telefonáty, ktoré... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik