Ako to bude so školami či politikou počas 3. vlny? Jeseň rozhodne, či tu "matovičovci" budú ďalšie tri roky, alebo nie
29 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

„Bude to veselé!“ Napísal v reakcii na vyhlásenie Ministerstva zdravotníctva SR o prepuknutí tretej vlny pandémie COVID-19 politológ Juraj Draxler. V príspevku na sociálnej sieti ďalej predpokladá, ako to od jesene bude na Slovensku vyzerať.



Školy

Podľa uznávaného politológa to pre slovenských študentov nevyzerá prívetivo ani počas tejto vlny. „Ministerstvo zdravotníctva včera povedalo, že sme vstúpili do tretej vlny. No, bude to "veselé". Zopakujem, podľa môjho odhadu sa na jeseň môžeme znovu tešiť na zatváranie škôl. Tentoraz asi nie úplne všetkých, ale v mnohých a mnohých okresoch k tomu dôjde,“ predpokladá Draxler.
Prevádzky

Rovnako to, žiaľ, podľa jeho slov platí i pre reštaurácie či iné prevádzky. „To isté sa týka prevádzok služieb. Síce tam teraz skúsili dať voľný vstup očkovaním v prípade zhoršenej situácie, ale situácia sa takmer určite zhorší natoľko, že vláda zavedie nejaké obmedzené, lokálne lockdowny,“ pokračuje politológ a niekdajší minister školstva za Smer-SD.

Na jeseň očakávajte ďalšie vážne otrasy, vrátane pouličných stretov, varuje „vládu snov“ Draxler
Exminister školstva Juraj Draxler ešte počas núdzového stavu koncom minulého roku, ale aj na začiatku tohto, organizoval rozličné „skryté“ protesty. V uplynulých dňoch sa s tými skutočnými akoby roztrhlo vrece. Draxler v statuse varuje, že na jeseň... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Politika

„Zaujímavé to bude politicky, pretože ľudia budú teraz aj zmätení zo všelijakých protestov,“ domnieva sa Draxler. Protestantov rozdelil do skupín:

„A. - ľudí, ktorí sú proti vláde, ale nemajúproblém s pandemickými opatreniami,

B. - antirúškarov a antivaxerov.

Prvá skupina sa ďalej delí na tých, čo sú proti vláde, ale nechcú návrat smerákov a tých, ktorí by brali aj návrat niektorého Smeru. A sú to navzájom veľmi neznášanlivé skupiny,“ zdôraznil. Podľa politológa je jeseň rozhodujúca. A to vo viacerých smeroch. „Takže bude to chaos a uvidíme, kto to vyhrá organizačne, zjednocujúco. Jeseň v podstate rozhodne (aj keď voľby samotné ešte na jeseň nebudú), či tu už matovičovci budú ďalšie tri roky, alebo nie. Ak budú, v zásade to bude znamenať spoločenskú paralýzu a postupný exodus šikovných ľudí do zahraničia,“ skonštatoval na záver.

Matovič: ,,A ak by dezoláti v politike Sputnik nedémonizovali, mohlo ním byť zaočkovaných pol milióna ľudí"
Tak, a už to má spolovice za sebou. O kom že je reč? Nuž vedzte, že o expremiérovi a súčasnom ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Ten toľko ťahal Slovákov za nos ohľadom svojho zaočkovania, až včera konečne došiel rad aj na neho. Ako to ale už... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik