V. Remišová: Mimoriadny snem strany Za ľudí nebude, rozhodlo predsedníctvo
28 | 07 | 2021 I TASR

Predsedníctvo koaličnej strany Za ľudí nezvolá mimoriadny snem, ktorý navrhovali nespokojní členovia z frakcie Márie Kolíkovej. Po hlasovaní o tom informovala  predsedníčka strany Veronika Remišová. Podpredsedníčka strany Kolíková, ktorej frakcia žiadala zvolanie snemu, zatiaľ neoznámila svoj ďalší postup.


Kolíková sa chce najprv rozprávať s členmi v regiónoch.


„Členovia predsedníctva považujú túto otázku za uzavretú,“ vyhlásila Remišová. Zároveň vyzvali Kolíkovej skupinu k dodržiavaniu pravidiel a k tomu, aby sa sústredili na prácu. Dodala, že nikoho nevyzýva k odchodu, odmieta však rozbíjanie strany. Oznámila, že  predsedníctvo rokuje aj o prijímaní 50 nových členov.


M. Kolíková: Je otázne, či sa pozastavenie vyhlášky ÚS SR prejaví v praxi
Ministerka Kolíková si myslí, že režim na hraniciach sa v praxi neprejaví. Potrebuje k tomu rozhodnutie a odôvodnenie ÚS SR. Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | TASR/Bačinský

„Jedenásť členov predsedníctva bolo proti, desať bolo za, pani predsedníčka sa zdržala. Je zrejmé, že keby nedošlo k mocenským zmenám, hlasovanie by dopadlo inak,“ podotkla po hlasovaní Kolíková. Naďalej si myslí, že v strane by mali dodržať status quo a nemali by sa ani prijímať noví ľudia.


Kolíková tiež informovala, že sa hlasovalo o všeobecnom uznesení predloženom Remišovou, pričom šéfka strany odmietla návrh uznesenia od člena predsedníctva Mareka Hattasa. Postupovala tak podľa nej v rozpore so stanovami. „Praktiky pani predsedníčky sa stupňujú,“ zhodnotil Hattas. Hovorí o vlastnom výklade stanov zo strany Remišovej. „Myslím si, že to bol posledný klinec do rakvy strany Za ľudí,“ poznamenal.


V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadali zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí.



Vyzýva ju, aby opustila stranu: Remišovej došla trpezlivosť so špinavými praktikami Kolíkovej
Šéfka potápajúcej sa strany Za ľudí Veronika Remišová na Facebooku uviedla, že jej došla trpezlivosť. Dozvedela sa totiž o ďalšom vypočítavom kroku ministerky spravodlivosti Kolíkovej. Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Tibor Sipos