Pčolinský: Vraj sa pripravuje trestné stíhanie všetkých, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní manipulácií s výpoveďami!
28 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

"Potvrdzuje sa to, čo som písal pred pár dňami, že postup policajného prezidenta bol zrejme nezákonný a zastavením zásahovky zmaril zadržanie obvinených, ktorí ušli. ...Šušká sa, že NAKA spolu s UŠP pripravuje trestné stíhanie všetkých, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní manipulácie s výpoveďami," tvrdí Pčolinský. 



Pčolinský reaguje

Podpredseda hnutia Sme rodina a poslanec parlamentu Peter Pčolinský sa síce pomaly, no isto pridáva v boji proti vedeniu polície na stranu opozície. Ako v statuse na sociálnej sieti priznáva, postup policajného prezidenta bol zrejme nezákonný a zastavením zásahovky zmaril zadržanie obvinených, ktorí ušli.

Podľa Pčolinského, krajský prokurátor Remeta v podcaste pre Aktuality hovorí, že prokuratúra pripravuje trestné stíhanie, v ktorom bude preverovať postup policajného prezidenta. „Potvrdzuje sa tak to, čo som písal pred pár dňami, že postup policajného prezidenta bol zrejme nezákonný a zastavením zásahovky zmaril zadržanie obvinených, ktorí ušli. Pravda vyjde na povrch, hoci je nepríjemná,“ konštatuje Peter Pčolinský. Dodáva, že vraj sa už šušká, že NAKA spolu s Úradom špeciálnej prokuratúry pripravuje trestné stíhanie všetkých, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní manipulácie s výpoveďami.


Exriaditeľ SIS svojimi zisteniami zjavne niekomu riadne šliapol na otlak

„Netuším či je táto informácia pravdivá, ale ak by bola, neprekvapilo by ma to,“ píše v statuse zjavne znechutený poslanec a podpredseda Sme rodina. Jeho brata sa vraj potrebovali zbaviť práve preto, že už v januári upozorňoval kompetentných na to, že dochádza k manipulácii s výpoveďami „kajúcnikov“ a zjavne niekomu riadne šliapol na otlak. „Napriek tomu, že jeho obvinenie je postavené výlučne na výpovedi kajúcnika bez akýchkoľvek dôkazov, napriek tomu že množstvo svedkov a ďalších dôkazov vyvracia verziu kajúcnikov, môj brat nebol doteraz zbavený mlčanlivosti a hnije piaty mesiac v kolúznej väzbe,“ hnevá sa Peter Pčolinský v samom závere svojho statusu.

Mikulec s Kovaříkom hrubým spôsobom zasahujú do vyšetrovania, šokuje poslanec Pčolinský
Situácia okolo šéfky vyšetrovateľov špeciálneho tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) sa zamotáva. Spôsobil to svojím vyjadrením najmä policajný prezident Peter Kovařík, ktorého, a nielen jeho, za to skritizoval v statuse Peter... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik