Pastor z Tennessee: "Nehrám tieto demokratické hry, ľudia s rúškom tu nie sú vítaní"
28 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Keďže v USA sa stále diskutuje o povinnosti nosenia rúšok, farár v Tennessee, známy svojim nesúhlasom s rúškami a masovým očkovaním, dal jasne najavo, že nositelia rúšok budú z jeho cirkvi vyradení. Spochybnil aj to, že by si politici pred kamerami dali skutočne pichnúť vakcínu. informuje portál RT.


S rúškom choďte inam

Kontroverzný farár Greg Locke v nedeľu vystúpil pred svojím zhromaždením a uviedol, že je proti krajom, ktoré opätovne ukladajú mandáty rúšok s cieľom obmedziť nárast prípadov koronavírusu. Ak hora Juliet v Tennessee, kde sa nachádza kostol Global Vision, prejde rovnakou politickou regresiou, Locke tvrdí, že sa nebude riadiť obnovenými pokynmi.




"Ak prejdú druhým kolom a ty začneš nosiť tieto rúška a všetky tieto nezmysly, poprosím ťa, aby si odišiel," povedal Locke na pozdrav jeho zhromaždenia. "Požiadam ťa, aby si odišiel. Nehrám tieto demokratické hry v tomto kostole. Ak chcete spoločenský odstup, choďte do Prvého baptistického kostola, ale nechoďte do tohto,“ dodal farár, keď sa zhromaždenie v obrovskom stane dalo do potlesku.
Odmietol viesť bohoslužby on-line

V omši, ktorá sa vysielala naživo na Facebooku, Locke ďalej kritizoval kolegov farárov za to, že zo strachu pred vírusom a jeho rýchlo sa šíriacim variantom Delta odmietli vykonávať služby ako krst. "Nehrám tieto hlúpe hry," povedal. "Partia farárov hovorí o tom, ako veľmi chcú vidieť ľudí uzdravovať sa a boja sa ľudí pokrstiť kvôli variantu Delta - je mi z toho zle."

Obrovské demonštrácie proti Covid pasu v Taliansku: „Draghi je ako Hitler“ (VIDEO)
26 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Locke uviedol, že nemá plány na uzavretie, ani keby mu to bolo nariadené. "Budú obsluhovať Frostyho v pekle, kým toto miesto zavrieme," sľúbil.

Locke si získal národnú pozornosť minulý rok počas výluky v Tennessee, keď pokračoval v osobných službách, zatiaľ čo väčšina ostatných cirkví sa stavala k on-line alternatívam.

Nemecký dôchodca skladoval v pivnici tank, skončil na súde
Nemeckí právnici sa sporia okolo prípadu dôchodcu, ktorý v suteréne svojho domu skladoval tank z čias druhej svetovej vojny, protilietadlové delo, torpédo a ďalšie zbrane. Informovala o tom v pondelok stanica BBC. Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Liberáli mu predpovedali smrť na covid

Jeho postoj proti rúškam predvídateľne vyvolal rozruch u liberálne orientovaných používateľov na sociálnych sieťach. Niektorí predpovedali, že Locke a jeho podporovatelia nevyhnutne chytia Covid-19, pričom jeden komentátor zašiel tak ďaleko, že naznačil, že farár na vírus zomrie.

Súčasné usmernenie Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb uvádza, že plne zaočkovaní jedinci sa na väčšine verejných priestranstiev nemusia sociálne dištancovať ani nosiť rúška. S rastúcim znepokojením zdravotníckych pracovníkov z pribúdajúcich prípadov a spomalenia zaočkovanosti sa však môže názor na nosenie rúška zmeniť.

Lekársky poradca Bieleho domu Anthony Fauci v nedeľu prezradil, že v CDC prebiehajú aktívne diskusie o návrate k univerzálnemu odporúčaniu k rúškam.

Šokujúce VIDEÁ z protestov. Takto sa bijú za svoje práva v zahraničí, kým u nás je to ako v rozprávke
Slovensko je na nohách a búri sa proti vláde, jej opatreniam, proti koronavírusu, proti nútenej vakcinácii, proti situácii na hraniciach pri vstupe na naše územie, proti... Tých proti by bolo oveľa viac. Búria sa však aj inde v Európe, kde ľuďom... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Kritik očkovania

Locke je tiež kritikom očkovania proti vírusu Covid-19 a vyzýva svojich stúpencov, aby mu neverili, dokonca tvrdí, že „politické elity“ klamú o očkovaní. "Ak si myslíte, že tieto politické elity skutočne dostali očkovanie, fajčíte pervitín v suteréne svojej mamy," uviedol Locke v máji. "Partia falošných klamárov je to, čo sú. Nedali si pichnúť do ruky nič iné, iba kopu cukrovej vody.“

V Británii naďalej klesá počet nakazených
V Británii už piaty deň po sebe klesajú počty osôb nakazených koronavírusom. V nedeľu zaznamenali v krajine 29.173 nových prípadov nákazy, čo je oproti minulotýždňovým (18. júla) 48.161 prípadom výrazný pokles. Informovala o tom v pondelok na... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR