Ministerstvo spravodlivosti USA rozviazalo jazyk svojim úradníkom v kauze prezidentských volieb
28 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Okolnosti prípadu v kauze prezidentských volieb a následného útoku na kapitol prechádza do ďalšej fázy. Ministerstvo spravodlivosti USA požiadalo listom svojich bývalých zamestnancov, aby vypovedali o predmetnej kauze pred kongresom. Zbavilo ich služobnej mlčanlivosti. Informuje televízia NBC News.



Ministerstvo spravodlivosti udeľuje povolenia k výpovediam

Niektorým bývalým predstaviteľom Trumpovej administratívy oznámilo ministerstvo spravodlivosti, že môžu odpovedať na otázky Kongresu. Otázky by sa mali vzťahovať na snahy napadnutia, zastavenia, sčítania, alebo zvrátenia výsledkov prezidentských volieb. Otázky by mali dostať aj od Snemovne pre dohľad a Senátnych súdnych výborov. 

Bidermanova tabuľka donucovania: Už v 50-tych rokoch mali návod ako zlomiť človeka. To dnes aplikujú pod rúškom Covidu!
Neuveríte! Už v 50-tych rokoch boli vypracované postupy ako dosiahnuť, aby sa ľudia stali poslušnými, stratili vlastný názor aj chápanie samých seba. Paralela s dnešnou situáciou okolo Covidu po celom svete je takmer zarážajúca! Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


V senáte to vrie


Senátny výbor napríklad informoval svedkov, že sa zaoberá správami o „údajnom sprisahaní medzi vtedajším prezidentom Donaldom Trumpom a vtedajším zástupcom generálneho prokurátora civilnej divízie Jeffrey Bossertom Clarkom s cieľom využiť ministerstvo spravodlivosti na podporu Trumpovhoúsilie o rozvrátenie výsledkov prezidentských volieb v roku 2020. “
Ministerstvo má enormnú snahu o vyšetrenie

Ministerstvo spravodlivosti USA uviedlo, že zvykne odolávať snahám kongresu vyšetrovať ich bývalých úradníkov, v tomto prípade však urobilo výnimku.  "Toto povolenie zostáva v platnosti,.." uvádza ministerstvo spravodlivosti na margo skoršieho súhlasu, aby svedčili o plánovaní a reakcii ministerstva spravodlivosti na nepokoje v kapitole.

Pastor z Tennessee: "Nehrám tieto demokratické hry, ľudia s rúškom tu nie sú vítaní"
28 | 07 | 2021 | Diana Zaťková