Minister financií má asi problém. Nevníma dni a ani mesiace, alebo sa len zamotáva v klamstvách
28 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Minister financií Matovič si s ministrom zdravotníctva Lengvarským vymieňali nepriame odkazy cez médiá. Slovné nezhody, ktoré vznikli medzi predsedom strany Olano a jeho nominantom bavila Slovensko minulý týždeň. Tento týždeň to rozbehol tradične opäť Matovič.  Napísal na Facebook chaotický a ťažko čitateľný status.



Matoviča dotlačili k vakcíne, asi to nesie ťažko

Matovič sa v úvode pochválil, ako dieťa v škôlke, "včeličkou". Podľa neho mu bolo dlho, lebo až 26 dní čakal na vakcínu. Ako sme už zvyknutí potom začal útokom na systém, ktorý majú "pod palcom" jeho stranícky podriadení, alebo nominanti. „Na klinike cudzokrajných chorôb ňou zaočkovali vyše 8 tisíc ľudí … a mali minimum vedľajších účinkov a žiadne závažné …,"  napísal expremiér.


„a ak by dezoláti v politike, v ŠUKL a médiách Sputnika nedémonizovali, mohli sme mať ním dnes zaočkovaného pol-milióna ľudí tak ako Maďari," konštatoval vulgárne bývalý premiér.
Absencia slovnej zásoby nie je žiadny problém

Matovič slovami, ktoré si sám vymyslel pokračoval v statuse: „Pre nich však tupý boj voči Rusku a Matovičovi bol cennejší ako zdravie a životy ľudí … a tak na ich tuposť doplatíme všetci - lebo dnes sa môžu už aj na hlavu postaviť, ale ak odstrašili od Sputnika pochybujúcich v čase covidohrozenia, ničím tých istých ľudí už nepresvedčia na nič iné v čase relatívneho covidpokoja."

Čitatelia jeho statusov poznajú ten nenapodobiteľný štýl písania. Keď predseda strany o sebe píše v tretej osobe, zavádza do slovenčiny nové slová a píše ťažko lúštiteľný text. Nikdy nevieme čo mal autor textu na mysli.

Občania platia milióny na reklamu vakcín. Zarába na tom farmaceutická spoločnosť
Ministerstvo zdravotníctva v poslednej dobe vynakladá enormné prostriedky na boj s pandémiou. Okrem iného dotuje aj marketing. Milióny idú do reklamy na vakcináciu Slovenska. Na tom celom profitujú výrobcovia vakcín. V konečnom dôsledku to však... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik

Chaos v čase a priestore. Zmena je život, aj statusu

Čitatelia jeho statusov už viackrát v minulosti zaregistrovali, že expremiér pojednával o nejakej krajine a použil inú vlajku. Tentoraz mal financ-majster problém s časom resp. s dátumom. Minulý týždeň, konkrétne 21.júla tvrdil médiám, že nedostal termín na očkovanie aj keď minister zdravotníctva presviedčal média o opaku.



Najprv napísal: „ps. Keďže niekto šíril svoje bludy: na termín som sa nahlásil 30. júna večer, 21. júna 12:42 mi prišlo potvrdenie s termínom na včera." To by znamenalo, že by musel cestovať v čase. Potom status opravil a napísal „ps. Keďže niekto šíril svoje bludy: na termín som sa nahlásil 30. júna večer, 21. júla 12:42 mi prišlo potvrdenie s termínom na včera."

Aby sme sa nestratili, tak si to zhrňme. Minulý týždeň ju údajne nedostal 21. júla a tento týždeň ju dostal 21. júna aj keď sa nahlásil 30. júna a neskôr píše že ju predsa len 21. júla dostal. Nevieme či ide o konečnú verziu toho dátumu.

Jana Vajdová napísala na Facebook do komentárov: „Igor Matovič nesklamal a má moju dôveru." Za tento komentár dostala 135 výsmechov a 70 pozitívnych reakcií.



Zdroj: