Matovič: ,,A ak by dezoláti v politike Sputnik nedémonizovali, mohlo ním byť zaočkovaných pol milióna ľudí"
28 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak, a už to má spolovice za sebou. O kom že je reč? Nuž vedzte, že o expremiérovi a súčasnom ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Ten toľko ťahal Slovákov za nos ohľadom svojho zaočkovania, až včera konečne došiel rad aj na neho. Ako to ale už neho býva zvykom, nezabudol si v statuse do niekoho kopnúť.


A ako Matovič sľúbil, tak sa i stalo. Zaočkoval sa ruským Sputnikom. Tentokrát boli tými, do ktorých si kopol dezoláti z politiky, rozumej najmä niektorí z jeho koaličných partnerov, zo ŠÚKL ale aj z médií. Tí ruský neregistrovaný Sputnik V doslova zdémozovali. A aby nedošlo k nezrovnalostiam, že o termíne klamal, tak v samom závere vysvetlil aj to.
A ak by dezoláti Sputnik nedémonizovali, mohlo ním byť zaočkovaných pol milióna ľudí

„Síce po 26 dňovom čakaní na termín, ale mám už včeličku za sebou,“ oznamuje v statuse natešený Matovič a dodáva: „Na klinike cudzokrajných chorôb ňou zaočkovali vyše 8 tisíc ľudí.“ Šéf OĽaNO tiež prezrádza, že títo ľudia mali minimum vedľajších účinkov a žiadne závažné. „A ak by dezoláti v politike, v ŠUKL a médiách Sputnika nedémonizovali, mohli sme mať ním dnes zaočkovaného pol milióna ľudí tak, ako Maďari,“ kopol si prvý raz Matovič.


Tupý boj politických dezolátov proti Rusku

Ale nebol by to on keby v kopaní nepokračoval: „Pre nich však tupý boj voči Rusku a Matovičovi bol cennejší ako zdravie a životy ľudí … A tak na ich tuposť doplatíme všetci. Lebo dnes sa môžu už aj na hlavu postaviť, ale ak odstrašili od Sputnika pochybujúcich v čase covidohrozenia, ničím tých istých ľudí už nepresvedčia na nič iné v čase relatívneho covid pokoja,“ konštatuje šéf OĽaNO.  Ten sa na samý záver svojho statusu odhodlal aj k tretiemu kopancu: „Keďže niekto šíril svoje bludy, na termín som sa nahlásil 30. júna večer, 21. júla 12:42 mi prišlo potvrdenie s termínom na včera,“ vysvetlil, ako to bolo s jeho termínom na vakcináciu.

Matovič prichytený opäť pri klamstve. Termín na očkovanie dostal
Slovensko sa už dva dni zabáva na rozporuplných vyjadreniach šéfa rezortu financií a šéfa rezortu zdravotníctva. Expremiér tvrdí, že sa objednal na vakcínu Sputnik V ešte koncom mesiaca jún, ale pozvánku doposiaľ nedostal. Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK