Korčok: na proteste zaznievali neuveriteľné nezmysly antivaxerových extrémistov a opozície
28 | 07 | 2021 I Petra Demková

Podľa Korčoka, prijatie očkovacieho zákona narušili tmári a extrémisti. „Mobilizácia antivaxerov zo strany extrémistov a parlamentnej opozície nesmie prehlušiť fakt, že viac ako 40% občanov Slovenska sa správa zodpovedne k sebe a iným," upozornil minister zahraničných vecí. 



Rokovania sprevádzalo obliehanie parlamentu

Hneď na úvod svojho príspevku vyjadril minister Korčok spokojnosť nad tým, že očkovací zákon je schválený. Podľa neho však jeho prijatie narušili tmári a extrémisti.

„Rokovania o ňom sprevádzalo obliehanie parlamentu, protesty a krik. Aj to je demokracia, kde Vás za názor nezavrú ani nestlčú. Horšie je, že tam zaznievali neuveriteľné nezmysly o dôsledkoch očkovania. Nedávno som to nazval tmárstvom z minulých storočí, ktoré na Slovensku zjavne pôsobí na veľkú časť spoločnosti,“ upozornil minister.

Bukovský: 30 rokov počúvam, že zvýhodňovanie ľudí, ktorí sa starajú o svoje zdravie, je protiústavné!
MUDr. Igor Bukovský upozornil, že jeho dlhoročné podnety, aby v systéme zdravotného poistenia boli zvýhodnení tí, ktorí sa starajú o svoje zdravie, boli vždy doteraz označované za protiústavné. „A teraz je zrazu možné prijať obyčajný, teda nie... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Petra Demková

Mobilizácia antivaxerov zo strany extrémistov

Podľa neho tieto hlasy spôsobujú, že máme problém v miere zaočkovanosti. Tá podľa neho rozhoduje o tom, ako budeme žiť v najbližšej dobe, a ako sa nám podarí oživiť ekonomiku. V mnohých prípadoch podľa neho rozhodne doslova aj o živote a smrti.

„Mobilizácia antivaxerov zo strany extrémistov a parlamentnej opozície nesmie prehlušiť fakt, že viac ako 40 % občanov Slovenska sa správa zodpovedne k sebe a iným. Stále to nie je dosť na definitívne víťazstvo nad koronou, ale je to dosť na to, aby sme sa tejto mlčiacej časti spoločnosti aspoň poďakovali,“ myslí si Ivan Korčok.
My, zodpovední, neziapeme do ampliónov

Podľa neho tu vzniká „totiž bizarná situácia, keď sa nemá kto zastať tých, ktorí sa dali zaočkovať.“ „Našich 40 % + neziape do ampliónov a nespieva pri tom hymnu, len aby sa vzbudil dojem, že očkovanie je útok na štátnosť a organizovaná agresia proti národu. Chcem povedať, že my zaočkovaní sme tu teda tiež doma! Aj keď sme ticho,“ doplnil minister zahraničných vecí.

„Preto moje veľké ďakujem patrí práve tým, ktorí sa rozhodujú na základe faktov, a nie bludov,“ ukončil svoj príspevok Ivan Korčok.

MUDr. Michal Piják: Dôkaz o efektívnosti očkovania opakujú zapredanci farmafiriem. Je zavádzajúci
Primitívne vysvetlenie, s ktorým môžu súhlasiť iba osoby so zakrpatenou schopnosťou kritického myslenia! Tak hodnotí MUDr. Piják tvrdenie, že neexistujú dôkazy o tom, že variant Delta Sars-CoV.2 má nižšiu mieri úmrtnosti, ako jeho predchodcovia.... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová