Kollár: Dosiahli sme, čo sme sľúbili. Za testy sa nebude platiť. Nezaočkovaní sa s testami zadarmo dostanú všade tam, kam zaočkovaní.
28 | 07 | 2021 I Gabriel Matta

Hnutie Sme rodina dosiahlo to, čo chcelo dosiahnuť. Vyjednávaním s koaličnými partnermi sa hnutiu podarilo docieliť, že testy pre nezaočkovaných budú zadarmo. Nezaočkovaní sa s testami, za ktoré nebudú platiť, dostanú presne na tie isté miesta ako zaočkovaní. "A v tom je naša údajná zrada," konštatuje Kollár.  



Hnutie nechcelo podporiť zákon, ktorý by polarizoval

Hnutie pôvodne zablokovalo v parlamente zákon o výhodách pre zaočkovaných, pretože znevýhodňoval nezaočkovaných. Tí by si, podľa pôvodného návrh zákona z pera ministra zdravotníctva, museli za testovanie platiť z vlastného vrecka. Podľa predsedu parlamentu, ak by tento návrh zákona prešiel, polarizoval by našu spoločnosť a nespravodlivo finančne znevýhodňoval nezaočkovaných.

Už to začína! Analytik z INESS: neočkovaní by si liečbu mohli hradiť. Zákon je údajne pripravený.
A ja súhlasím. Budeme si. Ale najprv mi vráťte všetky moje odvody za odpracovaných 20 rokov. Otázka: bude to platiť aj pri následkoch a poškodení zdravia po očkovaní? Tiež za vlastné? A čo obézni a narkomani? Aj oni si poškodzujú zdravie.... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková

Testovanie nesmie byť spoplatnené!

„Od začiatku som hovoril a stále hovorím to isté - testovanie nesmie byť spoplatnené. Ak by si jedni platili za testy, ale druhí si za očkovanie neplatia, vytvárali by sme dve kategórie obyvateľstva. Bojoval som za to, aby tí, ktorí sa pre očkovanie nerozhodli, nemuseli platiť za antigénové a PCR testy, keď budú chcieť ísť do reštaurácie, fitnescentra alebo na nejaké hromadné podujatie. Bolo by to nespravodlivé a pre veľkú väčšinu ľudí aj finančne likvidačné. A toto sa nám podarilo vybojovať – testy pre nezaočkovaných budú zadarmo a s týmito testami sa nezaočkovaní dostanú všade rovnako, ako keby boli zaočkovaní,“ povedal predseda parlamentu Boris Kollár.
Hovoria o zrade. My sme chceli rovnocennosť

Napriek uvedenému sa v mnohých médiách zdvihla lavína negatívnych titulkov o zrade hnutia. Kollár hovorí, že buď ide o nepochopenie ich postoja, alebo zámerné zavádzanie ľudí.

„My sme predsa chceli, a tak sme to aj komunikovali od začiatku, aby nezaočkovaní neboli znevýhodnení oproti zaočkovaným. Tým znevýhodnením by bolo, ak by si museli za testy platiť, aby sa dostali tam, kam zaočkovaní bez obmedzení. Väčšina ľudí by si totiž platenie drahých testov nemohla dovoliť, a tým pádom by im bol vstup do najrôznejších prevádzok zamedzený. Teraz je to „vyrovnané“ – zaočkovaní majú vstup umožnený na základe očkovania, nezaočkovaní na základe testu zadarmo,“ uviedol šéf hnutia Sme rodina.
Aj najlepší úmysel otočia proti vám

Zdá sa, že niekedy sa aj ten najlepší úmysel otočí proti vám. Takto vníma momentálne nastavenie niektorých médií a ich komunikáciu uvedeného aj Kollár.

„My sme ako jediní bojovali za ľudí, za nezaočkovaných, aby si nemuseli platiť za testy, a nakoniec sa to ešte otočilo proti nám. Tomu sa povie „za dobrotu na žobrotu“. Boli sme proti tomu, aby sa spoločnosť segregovala, my sme nechceli rozoštvávať ľudí proti sebe a chceli sme vytvoriť spravodlivý systém pre všetkých. A vyšli sme z toho najhoršie. Pritom sme vybojovali, aby si ľudia za testy nemuseli platiť ani cent a aj s testom sa dostali všade tam, kam aj s očkovaním,“ povedal na záver Boris Kollár.

Eva Černá: náš očkovaný synovec si doniesol z dovolenky darček. Tušíte správne, aký
Eva Černá vyzdvihla účasť Slovákov na víkendovom proteste pred parlamentom. „Vďaka patrí ľuďom, ktorí sa spojili v silnom zámere pred Národnou radou. Vďaka patrí ženám, ktoré svojim svetlom žiarili na tomto mieste, vďaka patrí mužom a ich vnútornej... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková