Harabin junior je za nenosenie rúška v súdnej sieni v problémoch. Rieši ho sudcovská rada
28 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Exminister vnútra a spravodlivosti, ale aj expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin má šťastie, že už nepojednáva, pretože ako antirúškovec by si narobil veľa problémov. S tými sa však teraz musí potýkať jeho syn Branislav, ktorého rieši už aj sudcovská rada.


Prirodzene, Harabin mladší tiež odmieta nosiť na tvári rúško počas toho, ako v súdnej sieni pojednáva. Kvôli tomu sa dokonca niektorí prokurátori odmietajú na týchto pojednávaniach zúčastňovať. Ako informuje portál noviny.sk, počínaním Branislava Harabina sa už zaoberá Sudcovská rada Okresného súdu Bratislava I., ktorá ale tentokrát nič nevyriešila. Dôvod je na zamyslenie aj na zasmiatie.
Sudcovská rada apeluje na dodržiavanie opatrení sudcom Branislavom Harabinom

Keďže Branislav Harabin stále odmieta nosiť rúško, jeho práca ostáva už vyše mesiaca z časti paralyzovaná. Aj z tohto dôvodu sa musel postaviť pred sudcovskú radu Okresného súdu Bratislava I. „S doktorom Harabinom sa tento problém rieši už vyše mesiaca a pol. V zásade odvtedy čo začali chodiť upozornenia od prokuratúry, ale aj účastníkov konaní. Osobne som doktorovi Harabinovi udelil dve ústne napomenutia,“ skonštatoval Ján Golian, predseda okresného súdu. Rokovanie rady na začiatku sledoval i predseda súdu, no keďže si Harabin aj tam odmietol nasadiť rúško, odišiel. „Sudcovská rada berie na vedomie postup predsedu súdu vo vzťahu dodržiavania protipademických opatrení sudcom Harabinom a apeluje na dodržiavanie opatrení sudcom Harabinom,“ uviedol Tomáš Kelner, predseda sudcovskej rady okresného súdu.

Prirodzene, odlišný názor mal na vec samotný Branislav Harabin. „Tie rúška a veci, ktoré sa tu riešia, tie vyhlášky, sú vlastne prijímané neústavným spôsobom. Som zdravý a tak nemám povinnosť nosiť rúško,“ skonštatoval na svoju obranu Branislav Harabin. Problémom však je, že prokurátori sa odmietajú zúčastňovať pojednávaní, na ktorých sudca nedodržiava opatrenia. „Nerozumiem tomu a z ich strany je to šikanózne,“ dodal Harabin.

Sudca Harabin mladší pojednáva bez rúška: Tvrdí, že opatrenia sú nulitné a prekrývanie tváre dobrovoľné!
Hovorí sa, že jablko nepadá ďaleko od stromu. Sudca Okresného súdu Branislava I Branislav Harabin, rovnako ako jeho otec, nenosí rúško ani respirátor. Ani počas pojednávaní v budove Justičného paláca. Prekrývanie tváre je podľa sudcu čisto... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | René Skalný

Rozhodne o prípadnom pozastavení výkonu funkcie Harabina juniora Súdna rada?

Branislav Harabin nie je vo svojom boji osamotený, pretože podobný prípad riešili aj na zvolenskom súde, kde tamojšiemu sudcovi dokonca pozastavili činnosť. Zvolenského sudcu sa počas rokovania Súdnej rady rozhodol podporiť aj Štefan Harabin.
Ďalší osud Branislava Harabina by podľa predsedu bratislavského súdu nemal byť len v jeho rukách, ale o prípadnom pozastavení výkonu funkcie by mala rozhodnúť 18-členná Súdna rada. „Mám za to, že sa jedná o riešenie sudcovskej spôsobilosti, respektíve etiky, ktorá by mala byť v rukách Súdnej rady,“ myslí si predseda súdu Ján Golian.

Sudca Harabin ml. si opäť postavil hlavu. Návrat z Portugalska bez testu a odmietol aj pokutu!
Harabinovci sú zrejme veľmi „tvrdé palice“. Ako sa nechce podriadiť nariadeniam hygienikov expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin, tak sa nechce podriadiť ani jeho syn Branislav. Potvrdil to aj teraz, po návrate z epidemiologicky „nebezpečného“... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik