Bidermanova tabuľka donucovania: Už v 50-tych rokoch mali návod ako zlomiť človeka. To dnes aplikujú pod rúškom Covidu!
28 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Neuveríte! Už v 50-tych rokoch boli vypracované postupy ako dosiahnuť, aby sa ľudia stali poslušnými, stratili vlastný názor aj chápanie samých seba. Paralela s dnešnou situáciou okolo Covidu po celom svete je takmer zarážajúca!


Psychológ Albert Biderman vyvinul už v r. 1956 návod, ako vymámiť lživé priznania od vojnových zajatcov. Dnes sa tomuto návodu hovorí "Bidermanova tabuľka donucovania". Je to metóda, ktorá dokáže človeka zlomiť, vziať mu všetko sebavedomie a odstrániť akýkoľvek odpor, píše portál citarny.cz.

Je celkom osem bodov:
1. Izolácia

Izolácia odstráni podporu spoločnosti a schopnosť odporovať. Dôjde k prílišnému zaoberanie sa sám sebou a vznikne strach z následkov. Taký človek sa stane závislým na svojom mučiteľovi; čím viac je ekonomika ničená, tým viac my, ľudia, ktorí sme obete celého procesu, sme závislí na autorite.

Washington musí prestať s "démonizáciou Číny", vyzýva Peking
Peking v pondelok vyzval vládu prezidenta Joe Bidena, aby prestala s jeho "démonizovaním" a zmenila svoju politiku voči Číne. Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

2. Monopolizácia chápania

Zámerné zameranie pozornosti iba na vybrané námety a odstránenie všetkého ostatného. Tak aj dnes, rozhlas a televízia nehovorí o ničom inom ako o korone a to len z jedného náhľadu. Sú odstránené všetky informácie, ktoré by boli v nesúlade.

Cenzúra odstraňuje všetko okolo a ponecháva len hlavnú linku. Opačný názor, alebo odpor sú trestané. Ponižovanie človeka zakazováním voľného pohybu robí odpor viac obtiažny než súhlas. Nakoniec akosi súhlasíme, pretože sa bojíme následkov.
3. Zámerne spôsobené vyčerpania a debilizácia

Keď ľudia podľahnú strachu z neistoty, strachu zo straty zamestnania a obávajú sa čo ďalšie príde, to ich debilizuje, berie im to energiu, vyčerpáva a nie sú potom schopní odporu.

Putin: ruská armáda je schopná odhaliť každého protivníka, pod vodou, na zemi i vo vzduchu
Putin vo svojom príhovore vyhlásil: "ruské námorníctvo má v súčasnosti všetko potrebné na zabezpečenie ochrany našej vlasti, našich štátnych záujmov". Zdôraznil, že ruská armáda je schopná odhaliť každého protivníka – pod vodou, na zemi i vo... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR

4. Vyhrážky

Všetci musia mať rúška, alebo budú pokutovaní. Všetci musia udržiavať odstup, alebo ... Hrozby vytvárajú v ľuďoch pocit neistoty, strachu a zúfalstva a robia neposlušnosť príliš náročnú a ťažkú.
5. Občasné uvoľnenie

Dočasné zmiernenie požiadaviek, presne ako keď sa cvičí pes. Pochvala za poslušnosť. Taká zmena nedovoľuje, aby si ľudia na predošlé prísne požiadavky zvykli, aby sa im prispôsobili. Menšie odmeny a hlavne sľuby - budúci týždeň to bude lepšie, atď.
6. Ukazovanie všemocnosti a vševedúcnosti

My vás ovládame a je zbytočné proti tomu bojovať. Ste vo väzení a nemáte možnosť odporovať ničomu z toho, čo príde. A tiež nemáte ako a kam uniknúť. Takže odpor je zbytočný; musíte počúvať.

Europarlament schválil automatickú kontrolu súkromnej komunikácie, áno, aj vašej...
Anonymita on-line priestoru sa skončila. Sledovanie a odpočúvanie nikdy nebolo také ľahké ako teraz pri použití hesla - "pedofília". Kto ho vysloví, môže legálne sledovať vaše maily, chaty a iné komunikácie v najrôznejších elektronických... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

7. Ponižovanie

Musieť chodiť vonku, pred ľuďmi s plienkou na tvári je veľmi ponižujúce. Mnohí z nás si azda na to zvykli, ale ešte pred rokom by s niečím takým nikto nesúhlasil.
8. Vyžadovanie niečoho nezmyselného a nedôležitého

Čím viac sú triviálne a hlúpe požiadavky, s ktorými aj napriek tomu musíme súhlasiť, tým viac ponižujúce je to pre človeka. Ľudia potom strácajú úctu sami k sebe; strácajú ľudskú dôstojnosť.

Toto začína už v škole, kedy učiteľ požaduje po deťoch mnohokrát nezmyselnú poslušnosť. Pokračuje to v zamestnaní, potom príde polícia, vláda a toto postupne zlomí človeka v jeho jadre a urobí to z neho vrcholne poslušného tvora.

Mikrobiálny koniec sveta (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

A čo naše deti? Odpustia nám to?

Skrz tieto manipulácie sa ľudia postupne stanú úplne poslušnými a mnohí stratia svoj vlastný názor a chápanie samých seba. Je to psychologické programovanie; je to zmena ľudskej povahy na poslušného červíčka, ktorý čaká až mu pániček niečo ďalšie prikáže.

A každý, kto nezvýši hlas a nepovie "to neurobím, to je hlúposť," pomáha vytvárať nový, fašistický štát, v ktorom nakoniec všetci budeme žiť. Dnes je to ešte ľahké, ale pre naše deti to bude oveľa horšie.

„Vďaka“ zavádzajúcej reklame nával záujemcov o očkovanie (Stephan Witte)
Komentár Stephana Witta (The Epoch Times) Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová