Iná forma segregácie, pošliapavania ľudskej dôstojnosti a občianskych slobôd tu doslova prekvitá, tvrdí Laššáková
27 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Delenie ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných sa rozmáha v celej Európe ako mor. Podľa právničky Judity Laššákovej sa takéto niečo podobá tomu, čo robili nacisti, ktorí tiež delili ľudí na čistú rasu a tých druhých, v ich prípade Židov. Kam teda súčasný svet speje?


Byť nezaočkovaný je v súčasnosti niečo, čo treba potrestať, obmedziť a ak by sa dalo, tak aj vylúčiť z celej spoločnosti. Hrôza! Prijať už dokážeme takmer všetko a takmer všetkých, no nezaočkovaných nie. Judita Laššáková sa v statuse zamýšľa nad tým, že keď sa toto raz skončí, akú cenu za to zaplatíme. Smutné však je aj to, že prichádzame o slobody, a mnohí z nás sa tomu len nečinne prizerajú.
Zlo a politické násilie sa nevracajú v rovnakej podobe

Právnička Judita Laššáková sa v úvode statusu vracia do minulosti, pretože v nej sa dajú nájsť vhodné prirovnania k tomu, čo sa u nás, ale nielen u nás, deje v súčasnosti. „V roku 1935 schválil nacistický režim takzvané norimberské zákony. Išlo o notoricky známu protižidovskú legislatívu. Takzvaní čistokrvní Židia prišli o občianstvo a boli vyvezení do vyhladzovacích táborov.

Židia s čiastočne árijskou krvou boli zväčša ušetrení, no, prežívali vo veľmi ponižujúcich a skľučujúcich podmienkach. Židia v manželskom zväzku s árijcom, ktorého plodom boli aj deti, mohli takisto ostať nažive, ak sa inak neprevinili proti zákonom o čistote nemeckej rasy,“ píše naša uznávaná právnička a dodáva, že v tretej ríši bolo prijatých až okolo 400 zákonov namierených proti Židom.

Laššáková: Nacistických zločincov neochránilo vyhováranie sa na to, že sa „riadili platnými zákonmi”
„Nacistických zločincov pred popravou neochránilo vyhováranie sa na to, že sa „riadili platnými zákonmi”. Vyhováranie sa na „vyhlášku“, ktorú prijíma nejaký úrad, bude v budúcnosti zaujímavé,“ pripomína a varuje právnička Judita Laššáková.... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Petra Demková


„Dejiny sa nikdy neopakujú. Zlo a politické násilie sa nevracajú v rovnakej podobe. Naopak, vždy si odievajú nový háv, no veľmi často používajú časom odskúšané a overené techniky. Dnes by v Európe asi nikto neuspel s programom rasovej segregácie, vyhladzovacích táborov a plynových komôr.

No iná forma segregácie, pošliapavania ľudskej dôstojnosti a občianskych slobôd doslova prekvitá. Zatiaľ nenápadne a iba mierne násilne,“ poukazuje naša právnička na to, ako sa v mnohých štátoch segregujú ľudia na zaočkovaných a nezaočkovaných, ktorým vlády uberajú z ich práv stále viac a viac.

Hrozí, že ak sa nezomkneme, zotročia nás, a neostane len pri povinnom očkovaní, varuje Laššáková
Dnes už azda nikto nepochybuje o tom, že Slovensko je rozdelené. A to nielen na zaočkovaných a tých druhých, ale aj mentálne a názorovo. Všíma si to i právnička Judita Laššáková, ktorá v statuse na sociálnej sieti rozoberá, ako je to s pendlermi či... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vírus SARS-CoV-2 je v súčasnosti menej smrteľný ako chrípka

„Otázne je, kde a či sa to vôbec niekedy zastaví. Presnejšie – ono sa to raz skončí, no nevedno, akú cenu za to zaplatíme,“ zamýšľa sa Laššáková, podľa ktorej štát dáva čoraz viac najavo, že uprednostňuje očkovaných pred neočkovanými. „Očkovaní požívajú plné slobody a výhody štátneho občianstva, neočkovaným sa priestor neustále zužuje.

Neočkovaní si môžu trochu vylepšiť postavenie, ak sa dajú testovať. Úplne najhoršie na tom sú zatiaľ tí, čo sa odmietajú tak očkovať, ako aj testovať. Táto kategorizácia je mrazivo podobná nacistickej matematike počítania kvapiek árijskej krvi v židovskom tele...,“ vracia sa opäť do histórie právnička a dodáva, že medzi nacistickou a Matovičovou segregáciou je, samozrejme, obrovský rozdiel.



„A aj bude, jedno však majú spoločné: obe degradujú ľudské bytosti na biologickú masu. Vírus SARS-CoV-2 je v súčasnosti menej smrteľný ako chrípka. Napriek tomu sa vláda správa tak, akoby išlo o pliagu podobnú moru či detskej obrne. Ak prijíma takéto drakonické opatrenia kvôli slabnúcemu koronavírusu, čo od nej môžeme očakávať v najbližších mesiacoch, nedajbože rokoch?“ kladie Laššáková skutočne zaujímavú a zásadnú otázku, pretože zlyhania všetkých, ktorí by mali v prvom rade slúžiť občanom, nadobúdajú katastrofálne kontúry.

„Prichádzame o slobody a mnohí z nás sa tomu len nečinne prizerajú. Budeme nečinní až dovtedy, keď jedinou možnou odpoveďou bude násilie alebo dovtedy, keď už nebudeme môcť urobiť vôbec nič?“ končí svoj status Judita Laššáková naozaj zaujímavým zamyslením sa.

Laššáková: Varovala som! Ak bude pokračovať rozkladanie spoločnosti, nemusí to dopadnúť dobre
"Ak sa tá masa ľudí, od ktorej závisí budúcnosť ľudstva, prikloní na jednu zo strán, svet sa vychýli z momentálne nastavených koľají. Na akú stranu sa rozhodnú postaviť doslova znásilnení ľudia, je otázka tohto roka! Varujem, ako som varovala už... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová