Sme rodina už viac nebude zametať, špinu OĽaNO v policajnom rezorte, pod koberec!
26 | 07 | 2021 I Ondrej Štefik

Minister práce Milan Krajniak a jeho stranícky kolega Peter Pčolinský zo Sme rodiny sa pustili do otvorenej kritiky rezortu vnútra a ich koaličných partnerov. Zdá sa, že napätie medzi koaličnými partnermi je tentoraz autentické.  Koalícia má vážne trhliny



Aj keď je špina zametená pod koberec po čase ju je aj tak cítiť

Minister práce Milan Krajniak sa viackrát doslovne vyjadril, že zametania špín pod koberec bolo dosť. Boris Kollár zvolá koaličnú radu s jedným bodom, a to v otázke ďalšieho zotrvania ministra vnútra Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka.  „Sme presvedčení, že už to zašlo tak ďaleko, že už sa to viac nedá zametať pod koberec,...“ priamo sa priznal minister, že k tomu dochádzalo.

Minister práce dôvodil rozhodnutie tzv. "ficotestom". Vyzval na porovnanie, ak by sa to stalo za vlády Smeru. Manipulácie vo vyšetrovaniach a iné kauzy, ktoré sa prevalili v rezorte vnútra už viac nebudú tolerovať.
Odposluchy, ktoré veľa odkryli

Člen vlády prečítal z verejne dostupných materiálov odposluchy, ktoré mali byť legálne. Podľa prečítaných odposluchov sa implicitne manipulovalo s vyšetrovaním. Krajniak je toho názoru: „ Nie je možné odvolať vyšetrovateľku, ktorá viedla tím, ktorý také veci vyšetruje." Nekalé záležitosti spojené s vyšetrovaním, ktoré úspešne vyriešil jej tím sa mali nechať bez povšimnutia.

Stranícky kolega Krajniaka, poslanec Peter Pčolinský, začal otvorenou kritikou koaličných partnerov. Je toho názoru, že komunikácia medzi koaličnými partnermi zlyháva. „Celý čas počúvame, že polícia ma rozviazané ruky.... Nikto by sa nemal starať do vyšetrovania.  A tuná vidíme, že sa niekto veľmi stará do vyšetrovania. Dokonca z môjho pohľadu bolo zmarené vyšetrovanie...," rozhorčoval sa poslanec.
Pohár koaličnej trpezlivosti zjavne pretiekol, alebo preteká už dlhodobejšie...

"Odmietame krytie našich ľudí," sekunduje Krajniakovi poslanec Pčolinský. Podľa poslanca to nedopadne dobre pre túto koalíciu. Podľa jeho slov sa hrubým spôsobom zasahuje do vyšetrovania a vyšetrovanie sa marí.

Podľa slov člena vlády Krajniaka  sú vo väzbe ľudia na základe výpovede jedného kajúcnika. Zároveň je podľa neho možné, že prezident, ako aj poniektorí príslušníci organov činných v trestnom konaní klamú. Otázok okolo vyšetrovacích procesov má podľa neho pribúdať denno-denne.