Finančník Martin K. je opakovane protiprávne zadržaný, obvinený a väznený, tvrdí jeho obhajca
26 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Finančník Martin K. je opakovane protiprávne zadržaný, obvinený a väznený za údajnú korupčnú trestnú činnosť, aktuálne na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Uviedol to pre TASR jeho obhajca Dušan Ivan.


"Aj v tomto prípade na základe neoverenej výpovede tzv. kajúcnika, ktorú v priebehu trestného konania v konkrétnych súvislostiach žiaden z vykonaných dôkazov nepotvrdzuje a podstatnú väčšinu z nich priamo vyvracia. Navyše orgány činné v trestnom konaní tzv. kajúcnikovi nezákonne poskytli benefit dočasným odložením obvinenia, čo samo o sebe vyvoláva nezákonnosť a nedôvodnosť trestného stíhania Martina Kvietika," uviedol.

Ďalší Slovák „porazil“ policajnú hliadku na hraniciach. Na vodiča Jozefa si len tak neprídu (VIDEO)
Stále viac pribúda Slovákov, ktorí sa na hraniciach odmietajú podrobiť vyhláške, ktorá vyšla z dielne hlavného hygienika Jána Mikasa. Po sociálnej sieti koluje video s odvážnym vodičom Jozefom, ktorý sa odmietol na našej hranici podrobiť policajnej... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Špecializovaný trestný súd i Najvyšší súd SR, podľa Ivana argumenty obhajoby, týkajúce sa nielen tohto benefitu, ale aj iných podstatných súvislostí trestného konania pri svojom rozhodovaní o väzbe Martina K. úplne ignorovali a nijako sa s nimi nevysporiadali. "Týmto, žiaľ, doposiaľ podporujú neústavný a nezákonný stav, čo je v právnom štáte neprípustné. Martin Kvietik využije v ďalšom konaní na obranu svojich opätovne nespravodlivo poškodzovaných práv všetky dovolené aj mimoriadne právne prostriedky," zdôraznil advokát.

Martin K., riaditeľka Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabriela B. a ďalších päť obvinených pre korupciu sú od 23. mája stíhaní väzobne. Zadržali ich v rámci policajných akcií s krycími názvami Latifundista a Feudál. Obvinení sú z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímanie úplatku, podplácanie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Predtým Martina K. prepustil z väzby 11. marca Najvyšší súd SR. Vo väzbe bol od júla 2020, keď bol zase zadržaný počas akcie Dobytkár.

Fico: Elitný vyšetrovateľ Čurilla dával pokyny čo všetko majú alebo nemajú porozprávať, aby to sedelo (VIDEO)
Predseda Smeru-SD Robert Fico je nielen skúseným politikom a trojnásobným premiérom, ale i veľkým kritikom súčasnej koalície. V statuse a vo videu, ktoré zverejnil na svojom profile, sa pustil do ministerky spravodlivosti Márie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik