Deti do 12 rokov sa už nemusia preukazovať negatívnym testom na COVID-19
26 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Deti do 12 rokov sa od pondelka nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu na COVID-19 všade tam, kde sa to doposiaľ na území Slovenska vyžadovalo.


Ide napríklad o interiéry akvaparkov, vybrané športové podujatia, či oslavy organizované v prevádzkach. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Pripomenula, že horná hranica bola doteraz stanovená na 10 rokov. "Vekovú hranicu do 12 rokov zosúlaďujeme so znením vyhlášky, ktorá upravuje režim na hraniciach," doplnila. Toto opatrenie platí aj pre vstup na zotavovacie podujatie, teda pobytové tábory.

MUDr. Janeková: Ivermektín pomohol všetkým mojim pacientom. Účelovo sa medializujú zlé štúdie
25 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Od pondelka sa zjednocuje aj definícia plne zaočkovanej osoby proti ochoreniu COVID-19.

Za plne zaočkovanú sa považuje osoba najmenej 14 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii druhej dávky očkovacej látky s dvojdávkovou schémou, ďalej osoba najmenej 21 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky s jednodávkovou schémou.

Rovnako sa za plne zaočkovanú považuje osoba najmenej 14 dní a najviac 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

Od pondelka sa hromadným podujatiam prekračujúcim povolený maximálny počet účastníkov podľa COVID automatu predlžuje platnosť negatívnych výsledkov testov z 12 na 24 hodín pred začiatkom podujatia.

"Nutné je preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu, už nie antigénovým testom. Negatívny výsledok PCR alebo LAMP testu je možné nahradiť dokladom o očkovaní alebo dokladom o prekonaní COVID-19," doplnila.

Minister ku mne! Zavelil Lengvarskému na tlačovke Šipoš. A minister povel vykonal
Na tlačovej besede vystúpili viacerí predstavitelia koalície. Apartheid zákon údajne prijali preto, aby ochránili ľudí, nemocnice, wellness-centrá, ale najviac bola zdôraznená potreba ochrany kostolov z epidemiologického hľadiska. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK