Ďalší Slovák „porazil“ policajnú hliadku na hraniciach. Na vodiča Jozefa si len tak neprídu (VIDEO)
26 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Stále viac pribúda Slovákov, ktorí sa na hraniciach odmietajú podrobiť vyhláške, ktorá vyšla z dielne hlavného hygienika Jána Mikasa. Po sociálnej sieti koluje video s odvážnym vodičom Jozefom, ktorý sa odmietol na našej hranici podrobiť policajnej kontrole očkovacích dokumentov aj následnej karanténe.


Proti Mikasovej vyhláške aj doslova teroru na hraniciach so selekciou ľudí, ktorí sú alebo nie sú zaočkovaní sa už Slováci vzbúrili a stále sa búria. Niektorí takéto kontroly odmietajú aj napriek snahe policajtov. Ako vidieť vo videu na sociálnej sieti, kontrolu „očkovacích dokumentov“ odmietol aj vodič Jozef, ktorého hliadka, po jeho odbornom vysvetlení radšej pustila preč.
Žiadate odo mňa niečo, čo mi zákon ako povinnosť neukladá

Vodič Jozef sa vracal so svojím služobným vozidlom z Maďarska cez hraničný prechod v Štúrove a tak bolo zrejmé, že na našich hraniciach ho čaká „pakáreň“. A to sa aj stalo. Po zastavení jeho auta mladý policajt žiadal od Jozefa PCR alebo Covid test. „Žiadate odo mňa nezákonné podmienky, teda to, čo mi neukladá zákon, pane,“ odpovedá mu pokojne Jozef. „Akože nie,“ tvári sa nechápavo policajt. „No neukladá mi to zákon. Vy to neviete? Neexistuje, aby ste to nevedeli. Pozrite sa, pane, nehrajme sa tu na blbých. Dobre viete, čo sa deje v republike. Žiadate odo mňa niečo, čo mi zákon ako povinnosť neukladá. A tam to proste končí,“ upozorňuje ešte raz Jozef kontrolujúceho policajta.

Protestujúci v Štúrove odkazujú Mikasovi: Nie si sudca, nie si prokurátor, nás do basy nezavrieš! (VIDEÁ)
Slovensko je opäť na nohách. Také mohutné protestné akcie, aké boli v piatok na viacerých hraničných prechodoch, tu už dávno neboli. Slovač sa jednoducho opäť zomkla a bojuje proti vláde. Proti bezpráviu, proti núteniu do vakcinácie. Aj proti... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


K policajtovi vzápätí prichádza jeho kolega a pýta sa ho, čo sa deje. „Pán tu má nejaký problém,“ hovorí policajt. „Ja nemám problém, vy máte problém,“ hovorí Jozef. Nemôžete podmieňovať vstup na slovenské územie nejakým predkladaním niečoho, čo mi zákon neukladá. Viete to všetci,“ opakovane hovorí vodič policajtovi. „Dobre pane, budete musieť potom nastúpiť do karantény,“ upozorňuje policajt Jozefa, ktorý mu odpovedá, že do žiadnej karantény nastúpiť nemusí. „V poriadku, takže budete oznámený na Regionálny úrad verejného zdravotníctva,“ trvá na svojom policajt.

Mega škandál: Slovenskí policajti obmedzovali Harabina a Slovákov na území Maďarska! (VIDEO)
Včerajšieho protestu nespokojných ľudí na hraničných prechodoch sa zúčastnil aj exminister spravodlivosti a vnútra a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin. A ako ináč, opäť vzbudil pozornosť. Pustil sa totiž do policajtov, ktorí stáli na... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

No nebudem poriešený. Auto neodstavím a idem ďalej. Dovidenia

„Takže túto nezákonnosť, ktorú tu páchajú politici na občanoch vy predĺžite ďalej tým, že ma tejto protizákonnosti ďalej vystavíte,“ bojuje ďalej vodič Jozef. „Dobre, je to taký problém teraz a tuto sa preukázať?“ nedá sa odbiť policajt. „Ale vy nechápete, že mi to zákon neukladá? To hovorí aj Ústava“ trvá na svojom Jozef. Na argument policajta, že je to vo vyhláške odpovedá: „Takže Vyhláška je viac ako zákon? Právna hierarchia neplatí?“ Policajt sa však nevzdáva: „V poriadku, chcete to riešiť týmto spôsobom?“ Na svojom si ale trvá aj Jozef. „No ale vy ma nemôžete brániť. Dopúšťate sa trestnej činnosti!,“ kontruje Jozef, ktorý sa vzápätí dozvedá, že to všetko je vlastne pre slová exministra Štefana Harabina.



„To nie je že s pánom Harabinom, to je zákon! To je právo!“ usilovne vysvetľuje Jozef ďalej. „Dobre, budete poriešený hliadkou. Odstavte vozilo,“ oznamuje mu „policajt“ náhradník. „No nebudem poriešený. Auto neodstavím a idem ďalej. Dovidenia,“ oznámil Jozef policajtovi, šliapol na plyn a odišiel. V diaľke ešte počul jeho slová, že „bude oznámený“. „Hraničiari“ zostali stáť a Jozef so svojou dodávkou v pokoji odišiel. „Takto som to spravil a takto to robte aj vy,“ hovorí Jozef na samý záver videa.

Legnvarský je podozrivý zo zneužívania právomoci: Hrozí mu až 20 rokov za mrežami, tvrdí Harabin (VIDEO)
05 | 07 | 2021 | Tibor Sipos