OĽANO: Pokus o odvolanie R. Mikulca vnímame ako prejav enormného strachu
25 | 07 | 2021 I TASR

Opätovný pokus o odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) vníma hnutie OĽANO len ako prejav enormného strachu ľudí, ktorí sa veľmi boja politickej a trestnoprávnej zodpovednosti. Vyplýva to z ich stanoviska, o ktorom TASR informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky.



Poslanci sa neprezentovali

Z hnutia poznamenali, že po rokovaní o zákone, ktorý ochraňuje ľudí pred následkami pandémie, sa poslanci rozhodli neprezentovať pri otvorení schôdze v súvislosti s odvolávaním ministra vnútra. Ako tvrdia, "jediným účelom malo byť vylievanie špiny, šírenie lží a dezinformácií".


Koalícia má vážny problém! Pčolinský a Krajniak prudko vystúpili proti Mikulcovi.
Boris Kollár požiadal koaličných partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Jediným bodom programu má byť otázka zotrvania ministra vnútra Romana Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. P. Pčolinský a M. Krajniak majú... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková


Zo stanoviska hnutia vyplýva, že Robertovi Ficovi (Smer-SD), predsedovi mimoparlamentného Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu a tým, ktorým sa nepáči nástup spravodlivosti a výpovede ich vlastných nominantov o páchaní rôznych zločinov. Nebudú pomáhať v ďalšom nenávistnom ťažení proti ministrovi vnútra.
Mikulec - čestný profesionál

Tvrdia, že Mikulec svoj mandát vykonáva čestne a profesionálne. Ako dodali, ničím sa vo svojej funkcii nespreneveril a garantuje príslušníkom Policajného zboru voľné ruky a slobodu vo výkone ich práce. "Zdochýnajúci kôň kope najsilnejšie. Opätovný pokus o odvolanie Romana Mikulca vnímame len ako prejav enormného strachu ľudí, ktorí sa veľmi boja politickej a trestnoprávnej zodpovednosti. Poslanci dnes dali jasne najavo, čo si myslia o tejto zúfalej snahe," dodal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľu informoval, že predseda Národnej rady SR a Sme rodina Boris Kollár požiadal partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Riešiť chcú otázku zotrvania Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. Majú vážne výhrady. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť.

Odvolávanie ministra Mikulca sa nezačalo, v pléne bolo málo poslancov.
Mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie sa zatiaľ nezačala. V rokovacej sále Národnej rady (NR) SR nie je dosť poslancov, a tak nie je uznášaniaschopná. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR