OĽaNo nemôže dopustiť schôdzu o Mikulcovi. Verejnosť by videla dôkazy, ktoré Fico avizuje.   
25 | 07 | 2021 I Petra Demková

„Táto schôdza musí byť,“ povedal Robert Fico a jedným dychom potvrdil, že Smer bude predkladať veľmi vážne dôkazy. „Už chápem, prečo si Matovič Mikulca vybral. Na takúto špinavú robotu, ako je manipulácia s trestnými dôkazmi potrebujete lumpa,“ dodal Fico v sobotu. Dnes už vieme, že schôdza otvorená nebola.



Schôdzu na odvolávanie Mikulca neotvorili

Robert Fico sa na tlačovej konferencii 24. júla, potom ako prešiel do druhého čítania zákon o verejnom zdraví, dotkol viacerých tém. Jednou z nich bola aj mimoriadna schôdza, na ktorej opozícia plánovala odvolávať Romana Mikulca. Dnes už vieme, že táto schôdza nebola ani otvorená. A to neskritizovala len opozícia, ale dokonca aj koaličný partner.
Na čele ministerstva je lump

„Na čele ministerstva vnútra je lump, človek podozrivý z korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa. To, čo sa deje na ministerstve vnútra, je neakceptovateľné. Aby prezident policajného zboru zastavil policajný zákrok na hodinu, aby osoby mohli ujsť... Toto sú veci, ktoré sú totálne neprijateľné a naviac sú dnes verejné informácie, ktoré potvrdzujú, že sú konkrétne dôkazy o manipulácii konkrétnych trestných konaní a že vo väzení sú nevinní ľudia,“ povedal jedným dychom líder strany SMER-SD. Fico ďalej opäť zopakoval, že mnohí boli obvinení bez dôkazov.

Koalícia má vážny problém! Pčolinský a Krajniak prudko vystúpili proti Mikulcovi.
Boris Kollár požiadal koaličných partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Jediným bodom programu má byť otázka zotrvania ministra vnútra Romana Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. P. Pčolinský a M. Krajniak majú... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková

Táto schôdza musí byť. Budú predložené dôkazy proti Mikulcovi.

„Táto schôdza musí byť,“ povedal Fico. A potvrdil, že budú predkladať veľmi vážne dôkazy.

Fico verejnosti na tlačovej konferencii adresoval aj to, že chápe, prečo nemôže strana OĽaNO mimoriadnu schôdzu venovanú Mikulcovi dopustiť. „Keď si na schôdzi vypočujú, čo za lumpa je minister vnútra, akú má históriu a čo robí teraz - už chápem, prečo si ho Matovič vybral. Na takúto špinavú robotu, ako je manipulácia s trestnými dôkazmi potrebujete lumpa,“ dodal Fico.

Slovo si po Ficovi zobral ešte Ľuboš Blaha, ktorý upozornil na to, že minister Mikulec nazval protestujúcich „luzou“.

V celkovom kontexte toho, čo sa deje a z čoho je Mikulec podozrivý, vyznieva toto vyjadrenie mimoriadne arogantne.
Ani hnutie Sme rodina Mikulca nepodporuje

To, že v nedeľu nebola otvorená mimoriadna schôdza na ktorej sa mal odvolávať minister Mikulec, skritizovali aj členovia hnutia Sme rodina. Peter Pčolinský na rovinu na tlačovej konferencii povedal, že Mikulec aj Kovařík by mali byť odvolaní. Milan Krajniak položil mnohé otázky a povedal, že je nutné, aby Mikulec vysvetľoval. Ani Hnutie Sme rodina ministrovi vnútra nedôveruje.

Fico: Elitný vyšetrovateľ Čurilla dával pokyny čo všetko majú alebo nemajú porozprávať, aby to sedelo (VIDEO)
Predseda Smeru-SD Robert Fico je nielen skúseným politikom a trojnásobným premiérom, ale i veľkým kritikom súčasnej koalície. V statuse a vo videu, ktoré zverejnil na svojom profile, sa pustil do ministerky spravodlivosti Márie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik